Sargat Östersund redo för derbyuttagningar

,

På midsommaraftonen eldhärjades Östersundtravet.
På söndag kör man uttagningar till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet.
– Hela totohallen är avstängd, i övrigt räknar vi med att ha anläggningen i fullt bruk och bjuda på en trevlig tävlingsdag, säger travbanechefen Jan Quicklund.

TR Bild.


Efter midsommaraftonens brand på Östersundstravet restes farhågor om att man skulle få svårt att ställa anläggningen i ordning för att genomföra kallblodens derbykval och final.
Så illa blev det inte, även om söndagens besökare givetvis kommer att märka av sviterna från olyckan.
– Med totohallen avstängd kommer vi att flytta all publikservice till Målgången, alltså läktaren vid mål. Den har lika stor publikkapacitet. Spiltan restaurang är öppen som vanligt och sedan kommer vi att komplettera med utegrillar. Linson är här och jobbar för fullt med att sätta upp ny studio. Jag utgår från att allt kommer att vara på plats och att vi kan genomföra dagen på ett sportsligt och tävlingsmässigt sätt som gör alla nöjda, säger Jan Quicklund som spår att återuppbyggnaden av totohallen kommer att ta ett halvår.
– Byggnaden var helförsäkrad så ekonomiskt borde vi inte ta någon större skada. Däremot försvinner alla effekter av renoveringen som gjordes för ett par år sedan och kostade tre miljoner kronor.

Tjomsland och Persson i huvudroller
Totalt försöker 49 hästar att kvala in finalerna som körs 24 juli.
– Det fanns 347 möjliga hästar och nog tycker jag att några till borde prova att vara med. Men det tycker jag varje år. Samtidigt är de bästa här och jag gläds åt att intresset bland stona blev så stort att vi får köra tre uttagningar, säger Jan Quicklund
Rikast bland damerna är Öystein Tjomslands Brenne Blesa
(bilden) som tog hem norska stokriteriet och nu gör sin första start som fyraåring.
Derbykvalen lockade 20 hästar och avgörs därmed i två avdelningar.
Numerärt dominerar Jan-Olov Persson med åtta deltagare, men även här är det Tjomsland som sitter på det mest meriterade kortet i Rappstjernen, som sprang in 1,5 miljoner kronor som treåring.

Robin Johansson, Kanal 75