San Moteur sexa i sin Vincennes-debut

,

Målet var en biljett till Prix d’Amerique. San Moteur fick nöja sig med sjättepriset i Prix de Bretagne i sin debut på Vincennes. – Lite sur på att vi inte var bland de tre, men nöjd med hästen.

Prix de Bretagne är det första av fyra B-lopp där de tre främsta får en biljett till Prix d’Amerique. Björn Goop hade förhoppningar om en finalbiljett för sin stjärna San Moteur.
Efter en bra start där det svenska hoppet var trea ur volten hamnade San Moteur längre och längre bak i andraspår med hästar både på in- och utsidan. In mot upploppet var San Moteur sist av de felfria och trots att San Moteur flög lågt sista biten räckte spurten endast till sjättepriset.
Hussard du Landret, Hooker Berry och Hokkaido Jiel tog de tre Prix d’Amerique-biljetterna.
Segertiden för Hussard du Landret blev 1.12,0 och San Moteur noterades för 1.12,2 över distansen 2 700 meter voltstart. Förstapriset 590 000 kronor.

Siktar mot fler B-lopp
Björn Goop var samlad efter loppet:
– Han var jättefin och han kändes jättebra. Vi hade helst varit bland de tre, men sättet var precis det vi önskade, att ha fick lära sig temposkiftningar och även uppleva en omstart. Det vart ett annorlunda lopp, det brukar bli mer körning.
– Målet i dag var att ge honom erfarenhet och kanske kvala in. Nu åker han preliminärt hem i morgon, gör en start hemma och sedan provar vi det sista B-loppet. Vi får ta oss en funderarare. Lite sur på att vi inte var bland de tre, men nöjd med hästen, sa Björn Goop.