Elva år ung.
Food Money dominerade John Deeres Pokal på Bollnästravet.
– Det var kärlek vid första ögonkastet, sade körande Dagfinn Aarum.

Han köptes på Blocket och debuterade som oplacerad i ett b-lopp som femåring.
Sex år senare är Food Money etablerad som en av Sveriges bästa hästar.
Torsdagens seger som storfavorit blev odramatisk sedan Dagfinn Aarum spårat varje meter av sprinterloppet på Bollnästravet.
– Jag har aldrig fått äran att köra honom förut, men det var fantastiskt att sitta bakom hästen med den startsnabbheten och den tekniken han har. Han gick undan hur lätt som helst. Jag gillar hästen skarpt, han hade utstrålning redan i stallet. Det var kärlek vid första ögonkastet, förklarade Dagfinn Aarum som hade full koll på Food Moneys annorlunda bakgrund.
– Jag sa till ägaren att det är en saga. Han köper hästen på Blocket för 10 000 kronor med 750 000 kronor i tvångsprissumma och lyckas så bra. Det är väldigt, väldigt svårkopierat.
Ägaren och tränaren Thomas Jezek fyllde i:
– Så länge han vill och så länge han kan hänga med i gänget så kommer vi att hålla på. Den dagen han inte vill längre så slutar vi.
Segertiden blev 1.11,6/1 640 meter autostart och förstapriset var värt 70 000 kronor.
Ännu mer pengar fanns på spel i Anders Kilströms Minne, men blott sex hästar kände sig kallade att strida om förstapriset på 125 000 kronor.
Dessa gick till Nicklas Westerholm-tränade Adi Gallia som avgjorde efter behag från andra par utvändigt för Ulf Ohlsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad oktober 3, 2019 22:24 via Kanal75

Dagens tävlingar