Robert Bergh tar en time out

,

Robert Bergh tar en time out från travtävlandet.
Han skriver i sin krönika i fredagens Expressen att han inte mår bra.
– Nu är det viktigt att lyssna på kroppen för att komma i form igen, skriver Bergh.

MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2016-10-14.


Den 26 september fick Robert Bergh avbryta tävlingarna i Halmstad efter att bara ha kört två lopp. Därefter har det varit kuskändringar på stallets hästar och Bergh har inte kört något lopp sedan dess. Nu meddelar han i sin krönika i SportExpressen att han tar en paus från löpkörningen. Han behöver tid för att ladda om och ska även söka hjälp ho sin mentala coach Stig Wiklund.

“Behöver tid för att ladda om”
Bergh skriver följande i sin krönika:
“De senaste veckorna har jag varit låg och inte mått bra. Jag har testat köra lite fysträning och ibland fungerar det riktigt bra, andra dagar inte alls. På papperet ser de flesta värden bra ut. Mycket talar därför för att det är någon form av utmattningssymptom som jag har drabbat av. Och visst har det varit ett intensivt år. Att sedan morsan, efter en längre tids sjukdom, gick bort i cancer för ett par veckor sedan var kanske droppen som fick bägaren att rinna över”, skriver han och fortsätter:
“Nu ska jag göra allt för att komma i form igen och måste lyssna på kroppens signaler. Jag kommer därför hålla mig hemma på gården och träna på till dess att allt känns bra igen. Då kommer jag att smyga igång med någon enstaka tävlingsdag. Jag behöver helt enkelt tid för att ladda om.”

Michael Carlsson, Kanal 75