Ringostarr Treb närmar sig comeback.
Fjolårets elitloppsvinnare gick ett snabbjobb i Halmstad nyligen och kan göra årsdebut på hemmabanan annandag påsk.
– Det är ett lämpligt lopp för honom, säger tränaren Jerry Riordan.

Ringostarr Treb har inte startat sedan han galopperade bort sig i VM-loppet på Yonkers i USA i oktober förra året. En skada har stoppat hästen som även har varit i Italien och verkat som avelshingst. Men sedan några månader är han tillbaka hos Jerry Riordan på Halmstadtravet. Nyligen körde Riordan ett skarpare banjobb med sin världsstjärna och en comeback är nära förestående för den nioårige hingsten som har sprungit in drygt 13,3 miljoner kronor.
– Han var lika fin som alltid. Jag hade 1.15/1600 meter på klockan, men sista 400 meterna gjorde han riktigt bra och då visade klockan 1.09-fart. Med mig, som mänsklig handbroms, i sulkyn är det riktigt bra gjort. Vi var väldigt glada och nöjda allihopa runt hästen efteråt, säger Jerry Riordan till Travronden.

Ännu oklart om Elitloppet
Nu kan det mycket väl bli årsdebut hemma i Halmstad under annandag påsk, den 22 april. Detta i ett sprinterlopp med 100 000 kronor till vinnaren.
– Ja, jag har börjat titta i propositionerna och det är ett lämpligt lopp för honom.
Vad tänker du kring en eventuell start i Elitloppet?
– Ägarna har sagt till mig att jag får bestämma fullt ut och det känns skönt. De säger att om jag tycker att vi ska avstå och sikta på andra större lopp i år så har jag deras fulla förtroende och de står bakom mig. Det känns skönt så klart, säger Riordan till Travronden.

Kanal 75

Publicerad april 12, 2019 22:50 via Kanal75

Dagens tävlingar
Åby (Å) V64 V4 DD V3 Rättvik (Rä) V4 LD V5 V3 Örebro (Ö) V5 V4 V3