Revansch för Pasithea Face

,

Framgångarna i väst fortsätter för svenskfödda Pasithea Face.
Natten till lördagen sprang den Jimmy Takter-tränade femåringen hem Dayton Trotting Derby i utklassningsstil.

Pasithea Face tillsammans med sin ägare Anders Ström och Adrian Kolgjini. MALIN ALBINSSON. För fri publicering tom 2017-10-07.


Stora delar av den nordamerikanska äldre eliten hade samlats när banan Dayton Raceway körde sitt största lopp för året.
Men ingen hade en chans mot den mäktiga svenskan Pasithea Face som drog konkurrenterna möra.
– Förra veckan gav jag henne ett dåligt lopp och hon hade massor av krafter kvar. I dag hade jag bestämt mig för att köra för ledningen, det är en stor och stark märr som orkar hålla farten, förklarade körande Tim Tetrick sin taktik att elda på i front vilket innebar att första halvan av loppet nåddes på blixtrande 1,08,1.
Men trots detta var det ingen som kunde haka på när Pasithea Face lunkade undan över upploppet och skar mållinjen i smått överlägsen stil på 1.10,3/1 609 meter, banrekord för äldre ston på den relativt nybyggda tusenmetersbanan i Ohio.
I det slagna fältet fanns såväl Hannelore Hanover som J.L.Cruze, hästarna som besegrade Pasithea Face i förrförra helgens kanadensiska storlopp Maple Leaf Trot.
Segern var värd ungefär 750 000 kronor och innebär att Pasithea Face tjänat i runda slängar 2,5 miljoner på sju starter åt sin ägare stall Courant sedan hon lämnade Sverige i våras.

Robin Johansson, Kanal 75