Reuterskiöld Jr jagar revansch med Gold Tyranny

,

Förhandssnacket inför Svenskt Derby handlade om Stricker, Gold Tyranny och Plata O Plomo.
Ingen av dem vann ? det kom ett litet, ettrigt sto i vägen. Dorcia lurade alla “grabbarna” på Derbysegern, men nu går hon ut i Svenskt Oaks och lämnar därmed vägen öppen för killarna i prestigefyllda Hurricanelöpning.
– Gold Tyranny gick ett väldigt bra löp i Derbyt. Jag tror att hans fälla var spår ett, han fick lägga väldigt mycket speed för att hänga på Stricker när han gick på baksidan. Det kostade och det såg vi runt sista sväng när han kroknade lite, analyserar Lennart Reuterskiöld Jr.

Stefan Olsson/Svensk Galopp.


Lite längre distans nu (2650 meter)?
– Jag vet inte vad det betyder, men han ska klara av det. Nu får han lifta med, det är inte så många hästar med den här gången.
Momentum vann Derby Consolation, nu möter han de bästa? Kan det vara så att Lennart Reuterskiöld Jr har flera segerkandidater?
– En häst som köptes för Derbyt, men nu kom han inte dit. Jag tror att han är extremt gynnad av den extra långa distansen, säger “Junior” med ett litet leende.

Stormy Ocean är den tredje hästen från stallet – och den tredje med vinstchans.
– Han var väl inte så tokig i Derbyt, men det blev lite för bra för honom från start. Nu tror jag att det blir lite mer moderat tempo från början och sen får han växa in i det. Jag tror att han kommer att komma till sin rätt.
Plata O Plomo var broder Fredrik Reuterskiölds heta Derbykandidat, men han svek när det gällde.
– Han var väldigt blek i Derbyt, lite oförklarligt. Men han har jobbat väldigt bra efter det.

Tankarna inför Hurricanelöpning?
Stricker och Gold Tyranny är väl de värsta motståndarna. Distansen kan vara lite lurig, det kan bli uppullat så egentligen oroar jag mig inte för att det är lite längre nu. Plata O Plomo har gått två jobb efter Derbyt och varit väldigt bra.
Stricker var också en snackhäst inför Derbyt. Nu blev han tvåa sedan han fått lägga en speed i sista kurvan.
– Jag tycker det är läge för Stricker. Han gjorde ett bra lopp i Derbyt, trots att han var slagen av Dorcia, säger tränaren Francisco Castro.
Distansen?
– Han har lite distans i kroppen nu efter Derbyt. Jag tror också att det blir lite lugnt tempo i början av loppet, analyserar Castro.

Derbyfyra flyttad till Adielsson
Noterbart är att tvåan, trean och fyra från Svenskt Derby söker revansch i Hurricanelöpning (en miljon i prissumma/500 000 till vinnaren). Fyra i Derbyt var Perfect for You som efter storloppet flyttat till Hans Adielsson.
– Han känns fin i träningen, men rent stammässigt är jag lite tveksam till distansförmågan, säger Hans.
Dorcia, Derbyvinnaren, går ut i Svenskt Oaks – öppet enbart för ston med 800 000 kronor i prissumma (400 000 kr till vinnaren).
Svenskt Oaks och Hurricanelöpning avgörs måndagen den 14 augusti på Jägersro galopp. ATG erbjuder V64 och Dagens Dubbel som huvudspelformer.

Anders Engman SFK