Rekordvann 5,7 miljoner med Harry Boy: ”Känns så underbart”

,

Förra onsdagens tävlingar på V86® blev så svåra att ingen lyckades hitta åtta rätt. Ett system blev däremot ensamt på sju rätt och vann den största vinsten med ett fel genom tiderna. – Pengarna går till barn och barnbarn samt en hel del till välgörenhet, berättar vinnaren från Munkedal.

Förra veckans V86® inleddes med favoritseger och fortsatte med en andrahandare på spelet. Men fyra raka skrällar efter varandra medförde att det redan efter sex avdelningar endast fanns en enda kupong kvar med chans till alla rätt. Det systemet levde även inför den sista avdelningen och hade där spik på storfavoriten Poleposition. Hästen lyckades hålla spets från innerspåret och ledde länge över upploppet. Men skrällspelade Dareios di Poggio lyckades ta sig förbi de sista metrarna.
– Jag såg tyvärr inte loppet live, men har såklart tittat på det efteråt, berättar vinnaren.

”Fler får nytta av vinsten”
Hade Poleposition hållit undan hela vägen hade vinsten på åtta rätt blivit 25,7 miljoner. Nu blev systemet i stället det enda som hittade sju rätt. Och det var ingen dålig tröstpeng, utan otroliga 5 671 671 kronor blev den totala vinsten på mannens Harry Boy.
– Jag var och handlade som vanligt den dagen och jag spelar med Harry ett par gånger i månaden. Sedan varierar beloppet beroende på humör.
Den här onsdagen kostade kupongen 484 kronor.
– Harry är perfekt för sådana som jag. Jag är ingen hästexpert. Men det är otroligt vackra djur, berättar han.
Vinsten kommer att gå till barn och barnbarn samt till välgörenhet.
– Jag var inte fattig direkt innan, så nu blir det fler människor som får nytta av vinsten och det känns så otroligt underbart, säger miljonvinnaren.

Pengarna från förra veckans åttarättspott går vidare till en superjackpot denna veckan onsdag 18 oktober. Då beräknas en ensam vinnare kunna ta hem 39 miljoner.