På måndagsmorgonen släpptes restaurangbiljetterna till Elitloppet 2019.
Som vanligt var intresset hysteriskt.
– Det gick minst lika fort som förra året, vilket innebar att de mest eftertraktade platserna var slut på fyra minuter, säger Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring.

Maria Holmén, TR Bild.


Förr i tiden gällde det att ringa, ringa och ringa igen vid biljettsläppet om man ville få en restaurangplats under landets största travhelg.
Men sedan 2016 bokas alla biljetter till elitloppshelgen online.
Det kräver samma punktlighet och envishet från de som vill nå de mest eftertraktade platserna.
Men effektiviteten i systemet gör att biljetterna numera säljs ut på nolltid.
Enligt flera vittnesuppgifter var biljetterna på Kongressen slut redan efter 30 sekunder, men enligt Morgan Lydebring såldes det platser i upp till fyra minuter.
– Det blir så, en del biljetter blir bokade en stund och släpps tillbaka. Så det kan förefalla slut, men sedan dyker det upp platser igen. Men efter fyra minuter hade vi sålt alla biljetter på Kongressen, Första parkett och målläktaren. Det var lika snabbt som i fjol då vi slog rekord, men totalt var trycket ännu större i år.
Hur många var det som försökte boka?
– Det har vi inga uppgifter om ännu, det får vi kolla med vår samarbetspartner Tickster lite senare.
Hur många restaurangplatser finns det på Solvalla under elitloppshelgen?
– Vi serverar drygt 10 000 sittande gäster på två dagar, det vill säga drygt 5 000 per dag. Då räknar vi även in en del sponsorer så försäljningen ligger strax under 5 000.
Finns det några biljetter kvar?
– Ja, absolut. Vi har fortfarande jättebra platser på Valla Krog och i barbeque-tältet vid den stora trähästen efter mål. Det senare är min personliga favorit som jag verkligen skulle rekommendera.
Hur mycket mat säljer ni totalt under helgen?
– Vi har hög försäljning per besökare även bland övriga 50 000 gäster som inte är sittande, så det blir över 25 000 portioner, säger Morgan Lydebring.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad mars 4, 2019 11:36 via Kanal75

Dagens tävlingar