Aldrig har en svensklicensierad jockey ridit in så mycket pengar under en säsong.
Nu siktar Carlos Lopez på att klippa en drömgräns innan året tar slut.
– Jag kunde inte väntat mig mer av det här året. Nu ska jag göra mitt bästa för att nå tio miljoner, säger den nyblivne rekordhållaren.

I veckan slog Carlos Lopez svenskt rekord i inridna pengar under en säsong då han passerade Per-Anders Gråbergs siffror från 2012.
Men jakten är inte över för det.
Med tre tävlingsdagar kvar av galoppåret 2018 finns chansen att nå magiska tio miljoner kronor.
– Jag kände faktiskt inte till rekordet, utan fick veta det idag.
– Nu när det är så nära till tio miljoner så ska jag göra mitt bästa för att nå dit, jag har några fina ritter på onsdag också, berättade Lopez under söndagens lunchtävlingar på Jägersro där han avrundade med seger i sista loppet och därmed och ståtar med 9 854 000 kronor.

Drömmer om Dubai
Oavsett om han når drömgränsen eller inte så har den 36-årige chilenaren skrivit in sig i den svenska galopphistorien.
Varför har det gått så bra i år?
– Först vill jag tacka gud för att jag fått vara frisk och kunnat rida hela året. Sedan har jag fått rida väldigt fina hästar åt bra tränare. Det viktigaste är att lyckas i de stora loppen, berättar Lopez som bland annat kan se tillbaka på en magisk derbydag på Jägersro då han vann sex löp inklusive Svenskt Derby med Nordic Defence och Zawawi Cup med I Kirk, en tävlingsdag som gav över tre miljoner i prispengar.
Hur bär du dig åt för att lyckas?
– Jag tränar mycket, rider mycket. Inför säsongen så förbereder jag mig hårt fysiskt. Sedan gäller det att hålla sig frisk och fräsch. Man måste vara koncentrerad för att kunna ge sitt bästa för varje häst.
Vad har du för drömmar framöver?
– Bara att få fortsätta rida vinnare. Framtiden har alltid överraskningar. Nu har jag vunnit många av de största loppen i Skandinavien. I vinter får jag chansen att åka till Dubai med några hästar från Susanne Berneklint. Förhoppningsvis kan vi vinna något lopp där nere, det vore väldigt stort för galoppsporten här i Skandinavien, berättar Sveriges nye jockeykung.

Kanal 75

Publicerad december 9, 2018 17:15 via Kanal75

Dagens tävlingar