Redén plockar fram ännu ett ess inför Prix d?Amerique

,

Solvallas Daniel Redén har inte bara Delicious U.S.att tänka på inför vintern i Paris.
På tisdag gör flerfaldige storloppsvinnaren Propulsion comeback i ett lopp i Eskilstuna med den uttalade målsättningen att hästen ska vara med i Prix d?Amerique.

Daniel Redén och Propulsion efter segern i Norrbottens Stora Pris i juni. MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2016-10-25.


USA-födde Propulsion behövde ingen startsträcka på sig för att etablera sig i eliten.
Under femåringssäsongen i år har hästen hunnit med att vinna tre miljonlopp: Finlandia-Ajo, Norrbottens Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial. Dessutom blev det en fjärdeplats i Elitloppet.
Efter andraplatsen i Åby Stora Pris i augusti plockades Propulsion bort från tävling för en träningsperiod.
På tisdag är det dags för start igen i V64-lopp på Sundbyholmstravet med 50 000 kronor till vinnaren.

“Flutit på fantastiskt bra”
Thomas Hedlund i team Daniel Redén rapporterar om fina träningsrundor.
– Vad jag har hört så har han varit jättefin hela hösten. Inga skavanker och inga muskelproblem som han hade i somras. Det har flutit på fantastiskt bra. Jättebra för en häst att få träna på i ett sådant tillstånd.
– Daniel var väldigt positiv inför Hugo Åbergs då han menade att Propulsion kändes som en ny häst och kanske är han ännu bättre nu, säger Thomas Hedlund.
Stallet har filial på träningsanläggningen Grosbois i Paris där man hyser in sig hos tränaren Pierre Vercruysse. Tanken är att Propulsion
snart ska flyttas ner till Frankrike för träning och medverkan i något av de förberedande B-loppen inför vinterns stora drabbning Prix d’Amerique.

Mikael Wikner, Kanal 75