Daniel Redén luftar stallets bästa hästar kommande vecka.
Det är inte bara Propulsion som startar i den tredje deltävlingen till Olympiatravet på lördag i Umeå.
Redan på torsdag årsdebuterar kanonerna Perfect Spirit och Conrads Rödluva i Örebro.
Daniel Redén har också meddelat att Perfect Spirit är klar för Oslo Grand Prix.

Våren är här och nu årsdebuterar stjärnhästarna på löpande band.
På torsdag är det högklassiga tävlingar med Breeders Crown för tre- och fyraåringar i Örebro. Där plockar Daniel Redén ut Conrads Rödluva som var så imponerande i fjol som treåring där hon var kullens drottning och vann Svenskt TravOaks och Breeders Crown. Den fyraåriga fuxan har sprungit in drygt 4,9 miljoner kronor och tagit sex segrar på nio starter. Conrads Rödluva har spår fem bakom startbilen i V64-5 och körs av Örjan Kihlström.
I V64-inledningen på torsdag är det dags för Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit att göra comeback. I fjol hade han en fenomenal säsong för Daniel Redén och vann både Kungapokalen och Sprintermästaren. Han har nu inte tävlat sedan han blev knappt slagen tvåa i Breeders Crown-finalen den 11 november. Perfect Spirit har spår sju bakom startbilen över medeldistans och körs av Örjan Kihlström.

Inget Elitlopp i år – men klar för Oslo Grand Prix
Daniel Redén meddelade också under lördagen om den framtida matchningen att det inte blir något Elitlopp i år – men däremot Oslo Grand Prix den 9 juni.
– Jag tycker att det var ett ganska lätt beslut. Jag fick förankra det med ägaren, men vi var eniga. Han är trots allt bara fem år och jag vill inte skicka ut honom mot den värsta eliten direkt. Ett heat över medeldistans passar honom perfekt, säger Daniel Redén till Travronden.
På lördag är det sedan dags för Propulsion att göra comeback efter sin femteplats i Prix d’Amerique. Han startar i Guldbjörken i Umeå, som även är den tredje deltävlingen till Olympiatravet. Där får han bland annat möta Robert Berghs Muscle Hustle.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad april 7, 2019 14:36 via Kanal75

Dagens tävlingar