Redén inför Prix d’Amerique: ”Magkänslan är bra”

,

Fyra 2017.
Trea 2018.
Är det Propulsions tur att vinna Prix d’Amerique i år?
– Jag har bra feeling, säger hästens tränare Daniel Redén.

Det är dan före dan på den mäktiga travanläggningen Vincennes i Paris. Daniel Redén är på plats och med ganska precis ett dygn kvar till starten av årets Prix d’Amerique får Kanal 75 en pratstund med honom.
– Det är riktigt bra med Propulsion. Jag är nöjd och allting har gått perfekt. Till och med resan ner gick tre timmar fortare än beräknat, säger Solvallatränaren.

Har aldrig varit finare
Det är tredje året i rad som han ställer upp i Prix d’Amerique med sin fixstjärna Propulsion. Men till skillnad från tidigare år har hästen den här gången fått ladda upp på hemmaplan.
– Tanken var från början att han skulle hinna göra en start till för det skulle hästen må bäst av, tänkte jag, men då riskerade jag vinterbanor och brodd och det ville jag inte. Så då tänkte jag att jag kör ett rejält, skarpt jobb hemma på gården istället och så hårt har jag aldrig kört hemma. Han blev rejält trött och sedan var det väntan i några dagar för att se att han hade tagit jobbet bra.
Propulsion hade tagit urblåsaren bra och resan till Paris bokades. När Daniel Redén sedan körde hästen i Frankrike i torsdags fick han precis det besked han ville ha.
– Jag tror aldrig att han har varit så fin nere i Frankrike som han var då. Så det känns som att jag gjorde rätt med upplägget att träna hemma och sedan åka ner.

“Magkänslan är bra”
Fem över fyra på söndagseftermiddagen ska den kaotiska starten i Prix d’Amerique gå. Sedan ska hästarna avverka 2
700 meter på den krävande banan och lyftas fram av det öronbedövande dån som uppstår när tiotusentals traventusiaster stämmer upp. Många svenska strupar kommer att stötta Propulsion och kanske är det den urstarke Solvallahästens tur att tvåla till fransmännen i år.
– Magkänslan är bra men man ska komma ihåg att så fort hästarna kommer ut på banan är det 18 hästar och 18 kuskar. Det är ett krig borta i starten och allt kan hända. Man kan vara borta redan där. Så det gäller att Örjan (kusken Örjan Kihlström) är på topp och att hästen är på topp för att man ens ska ha en chans att vara bland de tre.

Ola Johansson, Kanal 75