Redén besviken: ”Den tyngsta förlusten i livet”

,

Trots att Propulsion var tvåa i Elitloppet är tränaren Daniel Redén besviken.
Efter andraplatsen i fjol tyckte han att chansen fanns att vinna i år.
”Att ett tredjepris på Bro Park kan kännas som en storvinst och en andraplats i Elitloppet som den tyngsta förlusten i livet”, skriver Redén på stallets hemsida.

Efter en fjärdeplats och en andraplats i Elitloppet hade Daniel Redén vittring på segern i årets upplaga. Det slutade med en ny andraplats efter en – precis som i fjol – ruskigt stark avslutning utan att det räckte ända fram. Ringostarr Treb vann på tiden 1.09,9 och Propulsion travade 1.09,1. Han fick 1,5 miljoner kronor för andraplatsen men trots det kunde tränaren Daniel Redén inte glädjas efter loppet. På sin hemsida stallzet.se uttrycker han sin besvikelse och skriver om sina känslor efter den gångna helgen.
“Jag kan inte skylla på något i förberedelserna 2018, för det har sett så bra ut hela våren och matchningen har fungerat precis som jag velat. Propulsion var redo att göra sin tredje start i Elitloppet och vi hade chansen att vinna.
Det kommer att ta lång tid innan jag kommer över årets andraplats. För när det inte blir som man tänkt sig kommer en annorlunda känsla efteråt och det är hästen jag tycker synd om. Jag vill så gärna att han ska få visa hur bra han är och vinna ett riktigt stort lopp, som Elitloppet, för jag tycker att han är värd det”.

“Fick en ny kick” – galopphästen Silver Express trea
Redan dagen efter på måndagskvällen var Daniel Redén i farten igen då han gjorde debut som galopptränare på Bro Park. Silver Express gjorde första starten för Daniel och det blev en tredjeplats för Redén i sin första starthäst inom galoppen.
“Redan under måndagskvällen fick jag en ny kick och känsla av välmående när vår Silver Express skulle göra debut på svensk galoppmark på Bro Park. Att ett tredjepris på Bro Park kan kännas som en storvinst och en andraplats i Elitloppet som den tyngsta förlusten i livet, ja, det kanske är svårt att förstå, men det är så jag upplevt de senaste dagarna”, skriver han på hemsidan.
Solvalla-tränaren avslutar med att tacka publiken på Solvalla under den gångna helgen, samt hylla elitloppsvinnaren Ringostarr Treb.
Ringostarr Treb är en fantastisk travhäst som blev en för tuff konkurrent till oss i år och jag vill rikta ett stort grattis till Jerry, skötaren Heli och ägarna till hästen”.

Michael Carlsson, Kanal 75