Readly Express mot Bold Eagle i Prix de Belgique

,

På söndag körs Prix de Belgique på Vincennes-banan i Paris.
Startlistan är klar till det sista genrepet inför Prix d’Amerique och Bold Eagle och Readly Express möts för första gången.
Fem av 15 hästar är svensktränade i loppet som har drygt en halv miljon kronor i förstapris.

Prix de Belgique körs över distansen 2850 meter och de tre främsta är klara för Prix d’Amerique. Sex hästar av de 15 startande är redan inkvalade till världens tuffaste travlopp den sista söndagen i januari.
Det är fem svensktränade hästar med i loppet varav Daniel Redén tränar tre av dem, Call Me Keeper, Lionel och Wild Honey. Dessutom har Timo Nurmos med Readly Express, som möter Bold Eagle för första gången, samt Jerry Riordans Treasure Kronos.
När det gäller Propulsion så valde Daniel Redén att inte starta i Prix de Belgique utan går direkt ut i Prix d’Amerique efter segern i Prix du Bourgogne på Nyårsafton.
Timo Nurmos var både förra veckan och i onsdags nere i Frankrike och körde jobb med Readly Express som har tagit segern i Prix Tenor du Baune på bästa sätt.
– Hästen känns jättefin och jag är mycket nöjd med honom. Han vann med krafter kvar senast och ska normalt gå mycket framåt med loppet eftersom han mest hade styrketränat innan. Han trivs också mycket bra på Björn Goops gård här nere, säger Timo Nurmos.
När det gäller Lionel och Wild Honey så är de garanterade en plats i Prix d’Amerique på grund av deras insprungna pengar.

Prix de Belgique, 2850 meter
1. TakethemAlexandre Abrivard
2. Blooma d’Heripre – Louis Baudron
3. Treasure KronosGabriele Gelormini
4. Call Me KeeperPierre Vercruysse
5. Briac DarkMatthieu Abrivard
6. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
7. Carat WilliamsDavid Thomain
8. Booster Winner – Matthieu Mottier
9. Valko JenilatEric Raffin
10. Readly ExpressBjörn Goop
11. Belina Josselyn – Jean Michel Bazire
12. LionelGöran Antonsen
13. Wild HoneyÖrjan Kihlström
14. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
15. Bold EagleFranck Nivard

Kanal 75