Efter den imponerande segern i Criterium de Vitesse fick Readly Express en officiell inbjudan till Olympiatravet.
Superstjärnan är ett hett villebråd för alla storloppsarrangörer innan avskedet från tävlingsbanan blir i Elitloppet.
– Han har fått inbjudningar till många storlopp, säger tränaren Timo Nurmos.
– Det hade varit otroligt kul med Propulsion mot Readly Express i Olympiatravet. Det är ju där revanschen ligger från Åby Stora Pris i fjol, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Readly Express spurtade formidabelt över det långa upploppet i Cagnes-Sur-Mer och tog en ny storloppstriumf på söndagen för Björn Goop. Det var första starten över sprinterdistans och segertiden blev 1.08,9 över den engelska milen i Nice. Detta trots en tappstart då innerspåret bakom bilen på den här banan inte är optimalt eftersom startbilen släpper iväg fältet direkt ut ur kurvan vilket gör att hästarna med de innersta spåren inte kan ha samma fart som de en bit ut i banan.
– Hästen var otroligt bra igen. Men jag hade känt i träningen innan att han var lika stark och fin som inför både Prix d’Amerique och Prix de France. Innerspåret bakom bilen var nästan som att stå med 20 meters tillägg. Han sprang sedan i andraspår hela vägen och det gör insatsen ännu bättre, säger Timo Nurmos.

“Tror inte att han återvänder till Frankrike”
Efter segern stod storloppsarrangörerna nästan i kö till kretsen kring Readly Express. Alla vill ha världsstjärnan till sin bana och sitt storlopp innan han avslutar tävlingskarriären i Elitloppet.
– Han har fått inbjudningar till många storlopp och det förstår man. Han fick inbjudan till Olympiatravet och Finlandia-Ajo bland annat. Sedan finns det även flera stora lopp i Frankrike, bland annat Prix de L’Atlantique i Paris i april, men jag tror inte att vi återvänder till Frankrike mer med hästen.
– Han åkte tillbaka till Normandie efter loppet i går och på onsdag reser han hem till Sverige. Sedan får vi kolla upp honom och ta ställning till var han ska starta nästa gång. Ingenting är bestämt ännu men det finns massor av lopp att välja på innan Elitloppet, säger Nurmos.

Hoppas på nytt drömmöte med Propulsion
Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen var själv på plats i Nice och vill förstås väldigt gärna ha Readly Express med på startlinjen i Olympiatravet den 27 april. Drömmen vore en ny duell med Propulsion och därmed ett revanschmöte från Åby Stora Pris i fjol mellan giganterna.
– Really Express har fått en officiell inbjudan och jag kommer att prata mer med Timo Nurmos senare i veckan så får vi se hur han lägger upp det. Timo har inte lovat något hundraprocentigt ännu, säger Jon Walter Pedersen.
– Det var en grym insats som hästen svarade för och han är en sån jäkla kämpe. Det hade förstås varit otroligt kul att få honom till Åby och ett nytt möte med Propulsion som siktar mot Olympiatravet. Det är ju där revanschen ligger från Åby Stora Pris i fjol.
– I övrigt så kommer vi att gå ut med en pressrelease under tisdagen och berätta om dagsläget i stort inför Olympiatravet. Vi pratade bland annat med tränaren till Dijon som var tvåa i Nice och som också kan vara aktuell för Olympiatravet.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad mars 11, 2019 12:12 via Kanal75

Dagens tävlingar