Ramstein hästen att slå i Svenskt Derby

,

Svenskt Derby är löpningen alla vill vinna.
Nu ska bästa treåringen koras i ett styrkeprov över 2400 meter med 750 000 kronor till vinnaren.

Ramstein och Elione Chaves är ekipaget att slå i Svenskt Derby. Stefan Olsson. För fri publicering tom 2016-07-21.


Efter lördagens V75-fest i Årjäng, som kryddas med en jackpot, är det på lördagskvällen dags för galoppens Blå Band.
Jägersro Galopp är skådeplatsen för Svenskt Derby och löpningen rids för 99:e gången.
Sport av högsta klass inramas av traditionsenlig hattparad där “domaren” Martin Stenmarck sedan bjuder på en musikshow efter sista racet, därefter fortsätter festen med Derby Night Disco tills en timme efter midnatt.
– Får se om man hinner på discot, det beror lite på när vi är klara med hästarna, säger Jägersrotränaren Fredrik Reuterskiöld.
Fredrik Reuterskiöld har en spännande duo till start i derbyt och både Ramstein och Gunvald nämns tidigt i förhandstipsen. Fredrik Reuterskiöld som har tre derbysegrar sedan tidigare.
Ramstein är obesegrad i år efter fyra starter och har vunnit lätt varje gång. Han visade dessutom vid senaste vinsten i Svenskt Derby Trial att 2 400 meter på dirttrack inte är något problem. Valacken får precis som vid de tre senaste starterna toppjockeyn Elione Chaves i sadeln.
– Det känns bra inför lördagen. Hästen har gjort allt rätt i år och vi har inte stött emot några hinder mellan senaste loppet och nu heller, säger Fredrik Reuterskiöld.
Är
Ramstein hästen att slå tycker du?
– Jag brukar inte tippa så, men han är obesegrad i år och det brukar vara ett bra besked.
Gunvald kommer närmast från en storseger i Voterlöpning där han tjänade 300 000 kronor. Hingsten har varit först i mål i samtliga sina fyra starter i år men blev nedflyttad vid en seger, han rids av Kevin Stott.
– Vi får se om han står distans, det kan man inte testa i träningen utan det avgör generna. Hästen mår också bra och det ser helt enkelt bra ut även för honom, säger Fredrik Reuterskiöld.
Vilken av dina rankar du främst?
– De är olika typer. Ramstein är kanske mer talangfull i träning medan den andra kanske visat mer skalle när det varit allvar.
Förutom Svenskt Derby bjuder Jägersro Galopp på mycket fina tävlingar även i ramloppen. I Zawawi Cup väntar 600 000 kronor på vinnaren. I Margareta Wettermarks Minneslöpning får vinnaren 300 000 kronor och i Tattersalls Malmö Sommarhandicap 250 000 kronor. Derby Sprint lockar med ett förstapris på 200 000 kronor och i Svenskt Derby Consolation väntar 100 000 kronor på vinnaren.
Derbykvällen kan ses i direktsändning i ATG Live på atg.se och som sammandrag i TV4 Sport 22.00-22.30.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75