Rajesh Face mästare i Halland

,

Anrika Hallandsmästaren avgjordes på måndagen och vann gjorde Rajesh Face.
– Nu får vi börja sikta högre och hoppas att han kommer med i SM, sa hästens tränare och kusk Adrian Kolgjini.

Rajesh Face tog andra raka segern när han på måndagen vann Hallandsmästaren. Maria Holmén/TR Bild.


Hallandsmästaren har körts på Halmstadtravet sedan 1969 och bland de tidigare vinnarna finns storheter som Legolas, Fridhems Ambra och Commander Crowe. På måndagen var det Rajesh Face tur att skriva in sig i historieboken. Efter att inte ha vunnit lopp på 1,5 år har den högkapable sexåringen hittat tillbaka till sig själv och nu tog han andra raka segern.
– Det var inte lika skönt som förra gången. Då var det mer ett kvitto på att han var tillbaka. Det var lite mer väntat i dag, sa Adrian Kolgjini sedan han via tredjespår kört till ledningen efter ett halvvarv och sedan lämnat konkurrenterna över upploppet.
– Det var ingen riktig värdemätare eftersom jag fick köra 13,8 första varvet men han gör ett fint slutvarv, absolut. Förmodligen behöver han två-tre lopp till innan han har riktig superform, men nu får vi börja sikta högre och hoppas att han kommer med i SM, så att vi får en riktig värdemätare på var han står.
Rajesh Face landade på kilometertiden 1.12,6 över 2
140 meter med autostart och segern belönades med 125 000 kronor. Totalt har hästen vunnit 13 av 43 lopp och tjänat 2,3 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75