Sist i mål.
Prix d’Amerique-vinnaren Belina Josselyn bjöds ett utpräglat preparélopp i första starten sedan februari.

Belina Josselyn och Jean Michel Bazire Lars Jakobsson TR Bild.


Med skor på och skötaren Jean Yann Ricart i sulkyn fick Belina Josselyn på tisdagen beträda en tävlingsbana för första gången på åtta månader.
Comebacken skedde från 25 meters tillägg i långloppet Prix Isara och förra vinterns drottning på Vincennes kördes precis så passivt som aviserats på förhand då hon sladdade som sistahäst på innerspår och dessutom tappade några längder på klungan över upploppet för att inkomma på 1.15,1/2 875 meter.
I Frankrike är det, till skillnad från Sverige, tillåtet att inte köra för bästa möjliga placering och spelarna var med på noterna och släppte upp superstjärnan till 36 gånger insatsen.
Comeback vankades också för stall Bazires andra tunga Prix d’Amerique-hopp Davidson du Pont som kördes lika avvaktande, men i alla fall tilläts sträcka ut en aning på upploppet och inkom som tia, nästan sekunden före stallkamraten.
Segern gick till chefen Jean Michel Bazires eget val Dark Night Love som från grunddistansen höll undan för ettrigt spurtande Delia du Pommereux på 1.13,9/2 850 meter och belönades med cirka 350 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad oktober 22, 2019 19:22 via Kanal75

Dagens tävlingar