Prix d’Amerique-vinnaren sexa på Vincennes

,

Prix d’Amerique-vinnaren Belina Josselyn slutade sexa i andra starten efter den långa skadefrånvaro i ett lopp på Parisbanan Vincennes på tisdagen.
Nästa start för travvärldens drottning kanske sker i B-loppet Prix de Bretagne om 14 dagar.

Belina Josselyn tillsammans med sin tränare Jean-Michel Bazire.


Jean-Michel Bazire hoppas kunna försvara titeln i Prix d’Amerique i slutet av januari med åttaåriga fuxan Belina Josselyn som varit borta för en spricka i ett ben sedan i februari.
Marschen mot toppen har inletts så smått med ett par lopp. I comebacken för ett par veckor sedan sprang Belina Josselyn in som sista häst i mål.
I tisdagens lopp stod stoet med 25 meters tillägg i ett lopp över grunddistansen 3525 meter och syntes aldrig till i den främre träffen den här gången heller.
Jean-Michel Bazire hade aviserat ett stilla lopp för Belina Josselyn som trots detta spelades ner till andrahandsfavorit på vinnarspelet.
Prix Medusa över 3525 meter var ett lärlingslopp och körande Romain Congard gjorde aldrig någon ansats att försöka avancera. Belina Josselyn kördes invändigt och spurtade in till en sjätteplats en bra bit bakom segrande favoriten Contree d’Erable med Clément Thomain i sulkyn.
Belina Josselyn noterade tiden 1.15,1 över 3550 meter.
Jean-Michel Bazire har berättat om planerna på att matcha stoet i i de förberedande B-loppen inför Prix d’Amerique där Prix de Bretagne är först ut, söndagen 17 november.

Mikael Wikner, Kanal 75