Malin Albinsson, TR Bild.

Power i det slagna fältet i comebacken på Vincennes

,

Tidig tätkänning men krafterna tröt till slut.
Power slutade i det slagna fältet i comebacken på Vincennes.
Spännande segermaskinen Ampia Mede Sm noterades för en ny seger.

Malin Albinsson, TR Bild.


Förra vintern var Power en av deltagarna i Prix d’Amérique. Under lördagens tävlingar på Vincennes var den svenske stjärnan tillbaka i Paris. Power, son nyligen gjorde comeback som tvåa på Axevalla, hade sin tränare Robert Bergh i sulkyn då han startade i Prix Doynel de Saint-Quentin som körs för de femåriga travarna.
Power snabbstartade till ledningen, överlämnade en bit, kördes till täten igen med kilometern kvar – för att återigen släppa. Men då fältet travade ur den sista kurvan började krafterna att sina för Power. Hästen tröttnade över upploppet och slutade i det slagna fältet.

Ny seger i raden för Ampia Mede Sm
Segern i loppet, med cirka en halv miljon kronor i förstapris, gick till komettravaren Ampia Mede Sm som tränas av Fabrice Souloy och som här, i sin åttonde raka seger, kördes av Franck Nivard. Ampia Mede Sm avgjorde sista biten för lätt seger på vassa 1.12,4 över 2850 meter, nytt löpningsrekord.
Segern togs före Jean-Michel Bazires Ganay de Banville, som senast kvalificerade sig för Prix d’Amérique då han var trea i Prix de Bretagne. Med i loppet fanns även Tabasco C.D och Björn Goop som knep sjundeplatsen.
I övrigt från Vincennes kan nämnas att Tomas Malmqvist-tränade tvååringen Jazzy Perrine fixade ett fint andrapris i Prix Vouraise. Stoet avslutade raskt över upploppet bakom den vinnande favoriten Just Love You som kvarstår som obesegrad i fyra starter.

Daniel U. Olsson, Kanal 75