Oscar Berglund och Pleasure For Cash. TR Bild.

Positiva besked kring Pleasure For Cash

,

Plötsligt förmaksflimmer.
Nu har veterinär konstaterat orsaken till att Pleasure For Cash blödde och fick avbryta V75-6 på påskafton.

Oscar Berglund och Pleasure For Cash. TR Bild.


Pleasure For Cash var sjuk i söndags då hästen startade på Rommetravet. Efter ett drygt var valde kusken Magnus A Djuse att avbryta loppet sedan hästen blött ur näsborrarna.
Hästen undersöktes förstås direkt av veterinär på plats på Rommetravet och sedan beslutades att han kunde resa hem till stallet i Östersund.
På onsdagen kom ett positivt besked från Stall Oskar Berglund om statusen för Pleasure For Cash.

Så här skriver Stall Oskar Berglund på Facebook:
“Idag har Pleasure for cash varit och gjort en grundlig undersökning hos veterinären efter det hemska som hände i söndags.
Det har berört många, inte bara oss i innersta kretsen utan stora delar av trav-Sverige slöt upp bakom Pleasure vilket har varit fantastiskt under dom här hemska och ovissa dygnen efteråt.
Det har visat sig att Pleasure drabbades av plötsligt förmaksflimmer.
Nu väntar några vidare undersökningar närmsta veckorna för att fastställa exakt prognos, men allting tyder på att framtiden är ljus och vi har stora förhoppningar att Pleasure inte har gjort sitt sista framträdande på tävlingsbanan.
Nu ska han få lugn och ro att ladda batterierna och den dag han känner sig redo själv igen kommer ni med största sannolikhet få se honom på banan igen, och ingen skulle vara gladare än han själv.”

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75