Förra sommaren dominerade han landets stayerlopp.
På fredagskvällen var Platon Face äntligen tillbaka i vinnarcirkeln.
– Vi får sikta mot Harpers igen, sade körande Dante Kolgjini sedan han krossat motståndet i Kalmar Travshops Amatörserie.

I fjol gick han obesegrad från mars till juli och tjänade nästan 1,4 miljoner kronor på fem starter.

Sedan dess har den regerande Harper Hanovers-vinnaren inte varit på prispallen en enda gång.
Fram till fredagskvällen på Kalmartravet då den urstarke sjuåringen visade att vårformen är i antågande.
Motståndet var långt lättare än vanligt och förstapriset än bråkdel av vad hästen brukar tävla om, men intrycket var det inget fel på då Platon Face närmast sprintade till seger över upploppet efter ett offensivt upplägg.
– Han löste det snyggt. Det kändes väldigt stabilt hela vägen och det gick att köra på honom även i sista sväng, det bådar gott inför framtiden, sade körande Dante Kolgjini som deklarerade att siktet är inställt på att försvara titeln i det anrika stayerloppet under elitloppshelgen.
– Förra året galopperade han i första sväng och tappade lika mycket som tilläggshästarna. Jag tycker att han ska kunna hävda sig trots att han står 60 tillägg i år. Hästen har enorm styrka och lugnkapacitet.

“Ett monster”
Kalmarpubliken fick njuta av ännu en häst utöver det vanliga i fjolårets kriteriefinalist Staro McMillan som bombade till spets från bakspår och drog undan på häftiga 1.12,1/2 140 meter autostart.
– Han var pigg och ville framåt, jag tänkte att det var bara att köra på, förklarade Danmarks travnestor Steen Juul som gav fyraåringen sällsynta lovord:
– Han fortsatte bara lunka i sitt eget tempo och var inte alls trött i mål. Det är något av det värsta jag varit med om, det är ett monster det här.
De båda insatserna belönades med 25 000 kronor vardera.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad april 26, 2019 21:58 via Kanal75

Dagens tävlingar