Kick On, Niels Petersen och Carlos Lopez vid en tidigare seger.  Elina Björklund/Svensk Galopp.

Petersen kung på Övrevoll

,

Niels Petersen och Carlos Lopez dominerade onsdagens storloppsdag på Övrevoll.
Iron Butterfly var starkast i Breeders’ Prize Classic medan Kick On motsvarade alla förväntningar i Arnfinn Lunds Minneslopp.
– Jag tror att jag ska in och öppna champagnen nu, skrockade championtränaren efter dagens fjärde triumf.

Kick On, Niels Petersen och Carlos Lopez vid en tidigare seger.  Elina Björklund/Svensk Galopp.


Dagens huvudlöpning Breeders’ Prize Classic lockade med motsvarande halvmiljonen i förstapris och slutade i en styrkedemonstration från stall Petersen då Iron Butterfly inte bara tog revansch på danske Good Fortune för förlusten i Breeders’ Trophy på Bro Park, utan även drog med sig stallkamraten Hollywoodboulevard till andrapriset.
I segersadeln satt Carlos Lopez vilket fullbordade ett äkta hattrick för duon som dessförinnan satt dit tvåårige Ghost Town och tre år äldre Could Be Mine i två mindre löpningar.
Men det skulle bli ännu mer.
Kick On hade inga problem att försvara fjolårssegern i Arnfinn Lunds Minneslopp.
– Det är en otrolig häst. Han gör sitt jobb och vinner varje gång. Banan passade inte perfekt idag, men han är en riktig fighter, kommenterade Lopez innan Petersen avslöjade framtidsplanerna med hästen som nu segrat i hälften av karriärens 18 starter och kom in i loppet med handicap 95.
– Det är ett privilegium att ha en sådan häst i stallet och för oss är det väldigt stort att vinna det här loppet. Det var sista starten i år, i alla fall i Skandinavien. Han kommer inte att tillbringa vintern här, men mer än så är inte bestämt, berättade Petersen som kunde räkna in över miljonen i totala prispengar.

Urstark Quebello
I Norskt Oaks fick hemmalaget däremot ge vika för dansktränade Flambeau Rouge som satte huvudet först i en tät slutstrid för Oliver Wilson.
Men det blev svenskt i vinnarcirkeln också.
Detta sedan Tobias Hellgrens tyskfödde Quebello imponerat enormt i styrkeprovet Major Chr F Michelets Minneslopp över mastiga 2 830 meter.
Anna Pilroth brisade ifrån tröttkörda konkurrenter till femte segern i sjunde starten och karriärens hittills största prischeck på 75 000 kronor.
En karriär som inleddes med seger över 1 200 meter, men nu bekräftade att fyraåringen torde ha grova pengar att tjäna över stayerdistans.
– Det har inte varit någon lätt häst, från början var han lite av en gangster. Men han är väldigt bra. Vi köpte honom för 3 000 euro och jag ska till Tyskland på torsdag för att leta nya hästar. Det är bara att höra av sig om någon är intresserad, mös Hellgren.

Robin Johansson, Kanal 75