Perfekt läge för Readly Express i Jubileumspokalen

,

På onsdag smäller det på Solvalla som bjuder på travsport i världsklass.
Jubileumspokalen med en miljon kronor i förstapris är kvällens höjdare med de bästa femåriga travhästarna bakom startbilen.
Favoriten Readly Express fick ett perfekt läge med spår två.
– Hästen känns mycket fin, säger tränaren Timo Nurmos.


Loppet för de bästa femåriga travarna har samlat ett högklassigt startfält. Världsrekordhållaren och dubble derbyvinnaren Readly Express vann spårlottningen medan Cruzado dela Noche och Tobin Kronos inte hade samma tur och fick bakspår. Den flerfaldige storloppsvinnaren i år Twister Bi fick spår fem och Tjacko Zaz gör stallkamraten Readly Express sällskap i loppet.
– Båda mina hästar har tränat mycket bra och det blir spännande. Blir banan fin kör vi barfota runt om, hälsar Timo Nurmos.

Det körs även flera andra godbitar den här onsdagskvällen på Solvalla som dessutom arrangerar V75 istället för V86. I Europamästerskapet för ston, med 800 000 kronor till vinnaren, fick Anna Mix innerspår och Shadow Gar spår sju bakom startbilen. Med i loppet är även Your Highness från bricka fyra och In Toto Sund från spår nio.
Som vanligt den här aftonen körs även Ahlsell Legends, för femte året i rad, med Stig H Johansson i spetsen som har vunnit loppet tre år i följd.

Jubileumspokalen, 2140 meter bilstart:
1 Workout WonderTommi Kylliäinen
2 Readly ExpressJorma Kontio
3 DonatomiteKenneth Haugstad
4 Bottnas CommandeurSandra Nordemo
5 Twister BiChristoffer Eriksson
6 Tjacko ZazErik Adielsson
7 Day or Night InJohan Untersteiner
8 In Vain SundUlf Ohlsson
9 Tango NegroPeter Ingves
10 Cruzado Dela NocheJohnny Takter
11 GalacticaLars-Åke Söderholm
12 Tobin KronosÖrjan Kihlström

Michael Carlsson, Kanal 75