Per K Eriksson invald i USA:s Hall Of Fame

,

Natten till måndag invaldes Per K Eriksson i USA:s Hall Of Fame.
– Jag känner en ära att bli invald och att vara här med min familj betyder mycket, sa Per K Eriksson.

1981 valde Per K Eriksson att ta sig över Atlanten och jobba som hästskötare. Efter ett par år blev han sin egen och framgångarna lät inte vänta på sig. Tre gången vann han Hambletonian, först ut var Prakas som vann 1985, 1991 vann Giant Victory och året efter vann Alf Palema. Per K Eriksson har även nio segrar i Breeders Crown på sitt cv.

Jag är hedrad över att bli invald i Hall of Fame och att vara här med vår familj betyder mycket. Dessa 20 år i Amerika gjorde mig till den jag är idag. Amerika är där min familj skapades, där våra barn föddes, och Tina och jag kommer föralltid att vara tacksamma för amerikansk travsport, sa Per K Eriksson till ustrottingnews.com
Efter 20 år i USA valde familjen Eriksson att flytta hem till Sverige. Per är fortsatt aktiv och var 2015 med i Elitloppet med Royal Fighter. För dagen har han två hästar på träningslistan och en av dem är Lozano di Quattro som i sin senaste start slutade tvåa på V75.

Joakim Brundin, Kanal 75