Pantocrator starkast i E3-revanschen

,

Pantocrator var bara bäst i E3-revanschen. Trots en resa utvändigt om ledaren tog han en övertygande seger på Kalmar-travet och belönades med 150 000 kronor. – Han är väldigt ärlig och är både snabb och stark, sa segerkusken Gustav Johansson.

Pantocrator vann ett uttagningslopp till Svenskt Travkriterium men var oplacerad i finalen. Nu var den treårige valacken tillbaka på tävlingsbanan och tog hem E3-revanschen som kördes på Kalmartravet innan V64 under fredagskvällen. Detta i ett lopp med blott sex hästar i startfältet. Körande Gustav Johansson tog platsen som första häst i andraspår 1300 meter kvar och Pantocrator tågade sedan utvändigt om ledande Roger More resten av loppet. Den sistnämnde öppnade snabbt och snuvade favoriten Fashion Monger på täten i första kurvan. Fashion Monger galopperade samtidigt som Roger More inledde med snabba 1.11 första femhundra metrarna. Han fick sedan dämpa tempot till 1.16,2 första varvet med Pantocrator utvändigt. Pantocrator hade slagit klorna i ledaren redan trehundra meter kvar och tog över befälet vid upploppets början. Samtidigt angrep Remember Me D.E. från andra par utvändigt och gick i närkamp. Han utmanade hela vägen in i mål men Pantocrator vägrade att ge sig och försvarade sig strålande hela vägen till en knapp men säker seger. Vinnartiden blev 1.14,4/2140a och förstapriset var 150 000 kronor. Därmed har treåringen som tränas av Jerry Riordan haft en lyckosam debut-säsong på tävlingsbanan det här året. Hästen har vunnit fyra lopp på 16 starter och sprungit in 661 250 kronor.
– Han har väldigt bra inställning och är både stark och snabb. Idag fick han göra lite jobb själv men är väldigt ärlig. Hästen är väldigt fin, kommenterade Gustav Johansson i vinnarcirkeln.