Överraskning i Skånelandlöpning

,

Det blev norsk seger i Skånelandlöpning på Jägersro på onsdagen.
– Håller han sig sund och frisk under vintern så är det en topphäst till nästa år, sade tränaren Wido Neuroth sedan Jetliner avfärdat hemmafavoriterna och tagit förstapriset på 200 000 kronor.

Norske topptränaren Wido Neuroth fick se sin Jetliner ta hem Skånelandlöpning. THOMAS BLOMQVIST. För fri publicering tom 2017-12-06.


På tisdagen blev Skånelands flagga, eller skånska flaggan om man så vill, officiell symbol “i sammanhang då det ska flaggas skånskt” efter ett beslut i regionfullmäktige i Skåne.
Men någon anledning att hissa den gulröda fanan efter Skånelandlöpning kom inte sedan gästande Jetliner kutat ifrån de båda hemmafavoriterna Barade och Johnnybegood över upploppet.
Det var första segern i femte starten för hästen som gjorde sitt premiärbesök i södra Sverige.
– Det var spännande hur han skulle tackla Jägersro. Jag trodde det skulle passa honom. Övrevoll har inte varit hans favoritbana i år, han är inte stark nog i kroppen, förklarade Wido Neuroth sedan han fått se sin häst spåra hela vägen på det smetiga underlaget för sonen Jan-Erik Neuroth.
Johnnybegood fick nöja sig med tredjepriset och karriärens första förlust, men tränaren Hans Adielsson verkade inte speciellt nedslagen.
– Det fanns rutiga och randiga skäl som jag kanske inte går ut med innan. Det är klart att jag är besviken, men det var två bra hästar han fick stryk av. Lite skönt också, så kanske vi slipper den här “hypen” över vintern.

Hoppas på Qatar
I Manoustielöpning med 100 000 kronor till vinnaren fick däremot “himmalaget” revansch sedan Francisco Castro-tränade Riwaj stått i en klass för sig.
– Han är väldigt, väldigt bra. Jag tycker att han är den tvååring i Skandnavien som visat bäst talang över sprinterdistans, sade Castro som nu har en spännande uppgift i sikte.
– Vi har anmält hästen till ett stort lopp i Qatar i december, men ännu inte fått svar om vi får vara med. Det vore väldigt trevligt om vi kunde åka.

Robin Johansson, Kanal 75