Över tio miljoner till tre vinnare på V75

,

Sveriges mest kände kusk Björn Goop vann tre av loppen.
Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson segrade med favoritspelade hästar
Trots det blev det tio miljoner i utdelning för sju rätt på Solvalla V75.
– Jag har fått gratulera mycket glada småspelare i kväll, säger ATG:s vinnarombudsman Hans G Lindskog på lördagen.

1 530 907 system hade lämnats in till V75 – men endast tre överlevde de sju loppen. Thomas Blomqvist, TR Bild.


Solvalla bjöd in till finaler i V75 på lördagen.
Ulf Ohlsson vann gulddivisionen och uttagningsloppet till Paralympiatravet med favoriten Disco Volante. Örjan Kihlström, en annan av landets kusktoppar, rundade av omgången med favoritspelade Burning Man.
Nästan helt programenligt med andra ord.
– Ja, lägg till att Sveriges för dagen mest kända kusk Björn Goop vann tre av loppet – men det blir ändå jätteutdelning på V75. Vilken osannolik utveckling! säger Hans G Lindskog.
Spelbolaget ATG:s vinnarombudsman fick sätta sig och försöka få fatt i tre storvinnare efter Solvalla V75 på lördagen.
En spelomgång till vilken 1 530 907 system hade lämnats in – men endast tre överlevde de sju loppen.
Henrik Lindgrens jätteskräll med åttaårige valacken Takata hade nästan ingen kalkylerat med på förhand. Amatören från Eskilstuna är en av V75-historiens största överraskningar endast spelad på 0,31 procent av systemen.
– Det är tre små system som vunnit drygt tio miljoner, samtliga har kostat runt 200 kronor att lämna in. Jag har fått tag i två av storvinnarna – två kvinnor som har lite att fundera på efter den här kvällen, säger Hans G Lindskog.

“Alldeles upp i varv”
En av tiomiljonersvinnarna är en kvinna boende i Göteborg som lämnade in sitt spel via atg.se för 216 kronor och provade utan spikar.
– Hon brukar inte spela på trav men fick för sig att hon skulle spela på hästar i dag och tog ut systemet själv, berättar vinnarambassadören.
10
297
441kronor rikare efter lördagen är en kvinna någonstans i Södermanland som spelade en Harry Boy på atg.se för 192 kronor.
– Jag pratade med den här vinnaren och även här handlar det om en kvinna. Hon hade mannen hemma och sönerna var på väg dit för att fira lite grand. En vinnare så klart alldeles upp i varv! Trots att hon spelade en Harry Boy hade hon tagit ut systemet själv men lät Harry bestämma hästarna i det sista loppet, det kunde hon inte reda ut, berättar Hans G Lindskog.
Den tredje vinnaren hade spelat för 160 kronor i spelhörnan på Ica Supermarket i Vagnhärad.

Mikael Wikner, Kanal 75