Scoutad för att tävla i de största loppen.
Peter Forsberg-delägde italienaren Aramis Bar levde upp till alla förväntningar i Plåt-Svens Minne på Romme.
– Nästa start blir klassiska Orsi Mangelli, meddelade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Aramis Bar och Björn Goop. Micke Gustafsson/ALN.


Forne ishockeystjärnan Peter Forsberg har firat stora framgångar som hästägare genom åren.
Nu kan han ha en ny stjärna på gång.
Aramis Bar såg läcker ut då han dominerade fredagens stora treåringslopp på Romme och revanscherade sig för fjärdeplatsen i det italienska derbyt.
– Han fick det inte att stämma på banan i Neapel senast. Därför ville jag se att det fungerade idag. Hästen kändes jättebra, förklarade Goop sedan han spårat runt om på tiden 1.13,8/2 140 meter autostart och belönats med 100 000 kronor.
Det innebar att Aramis Bar passerade miljonen intjänat, men att målen är ännu högre satta råder inget tvivel om.
– Det var en häst jag fick syn på en kväll på Vincennes i våras. Jag tänkte att det var en häst med jättepotential. Så fick jag kunder som var intresserade av att köpa honom, på den vägen är det. Nästa start blir klassiska Orsi Mangelli, förklarade Goop.
Just Orsi Mangelli i Milano är ett lopp som hästens nya ägare Peter Forsberg har goda erfarenheter av.
Forsberg vann loppet som hästägare med Adrian Chip 2008 och hade med Diamanten för tre år sedan, vilket slutade med galopp i finalen efter seger i försöket.
Årets upplaga avgörs 1 november.

“Årets skönaste seger”
En annan höjdpunkt var Rommechansen, som såg flera av landets främsta femåringar på startlinjen. En granskning av målfotot visade att Dibaba hållit undan för ivrigt spurtande Chianti, till kusken Torbjörn Janssons stora lättnad.
– Hon har varit jättebra i skymundan hela året i stort sett, men det har bara strulat helt enkelt. Det var årets skönaste seger, utbrast Jansson om den forna kullldrottningen som tränas av Roger Walmann och kunde räkna in 75 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad oktober 11, 2019 21:37 via Kanal75

Dagens tävlingar