Orsaken bakom Candor Halls galopp

,

Det blir fortsatt Frankrike för Candor Hall.
Orsaken till startgaloppen i torsdagens montédebut på fransk mark visade sig vara en hovböld.

Candor Hall undersöks av veterinär på Björn Goops gård i Frankrike.  För fri publicering tom 2017-11-27.


Svenska monté-mästarna Candor Hall och Sofia Adolfsson fick inte den debut i Frankrike som de hade hoppats på. Chanserna grusades redan i starten när den Björn Goop-tränade hästen galopperade.
– Han var inte sig själv i dag. Det var något som inte stämde. Om det var banan han inte gillade eller något annat kan jag inte svara på, sa Sofia Adolfsson en stund efter loppet.
Kanal 75 var på plats dagen efter när den Björn Goop-tränade Candor Hall undersöktes av veterinär. Undersökningen visade att den nioåriga valacken fått en hovböld.
Detta betyder att Candor Hall kommer att fullfölja planen och göra ytterligare en montéstart i Frankrike, meddelade Björn Goop. Därefter kommer nya beslut att fattas om hästen blir kvar eller reser hem till Sverige.

Svenska mästare
Med Sveriges monté-etta Sofia Adolfsson i sadeln inledde Candor Hall karriären i travridning med två raka segrar. I oktober blev ekipaget svenska mästare när de vann monté-SM på Åby.
Det var efter SM-segern som Björn Goop bestämde sig för att låta Candor Hall och Sofia Adolfsson debutera i Frankrike, monténs hemland.

Gina Söderlund, Kanal 75