Olympiatravet försvinner

,

Olympiatravet försvinner – eller får åtminstone ett nytt namn.
Det står klart efter att Svenska Spel har blivit ny huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).
Därmed går Olympiatravet i graven, eftersom det har varit ett samarbete mellan ATG och SOK.

Olympiatravet firade i år 40 års-jubileum när Propulsion och Örjan Kihlström vann på Åbytravet. Samarbetet mellan ATG och SOK inleddes 1979 och premiären vanns av Pershing med Berndt Lindstedt.
Sedan 1985 har Olympiatravet körts på Åbytravet och närmare en kvarts miljard har ATG slussat vidare till Sveriges Olympiska Kommitté under de här 40 åren.
Men nu är det slut med det eftersom Svenska Spel är ny huvudsponsor till SOK vilket betyder att ATG inte längre kan använda sig av namnet Olympiatravet.
– Samarbetet med SOK är slut eftersom Svenska Spel blir huvudsponsor, men fortfarande har vi ett huvudpartnerskap med den paralympiska rörelsen och finns så att säga kvar i familjen, säger Pontus Gille, Head of Sponsorchip & Event på ATG, till Sulkysport.

“Har all ambition att fortsätta med ett storlopp”
Det kommer att köras ett storlopp på Åby enligt Svensk Travsport men det är fortfarande oklart vad loppet kommer att heta och i vilken utformning det blir.
– Vi har all ambition att fortsätta med ett storlopp, men i teorin blir det så att Olympiatravet inte kan heta Olympiatravet i framtiden. Men Svensk Travsport är ansvarig för tävlingskalendern och hur loppen läggs. Däremot finns möjlighet att köra loppet under ett annat namn med Sveriges Paralympiska Kommitté som avsändare.
– Men vi har också andra idrottssponsorskap som vi skulle kunna nyttja, men det vi tappar är rätten till namnet “Olympia”, säger Pontus Gille till Sulkysport.
Han berättar vidare att ATG har skrivit avtal med Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport till och med 2022.

Kanal 75