Olympiamontén – det gick lika bra med Ivehag

,

Inhyrde franske ryttaren missade flyget.
Det gick lika bra – om inte bättre – med Josefin Ivehag som red världsstjärnan Anna Mix till seger i Olympiamontén på Åby på lördagen.
– Det här var helt jävla otroligt! utbrast inhopparen.

Åttaåriga franska stoet Anna Mix är i Sverige igen för ännu en säsong för Axevallatränaren Sofia Aronsson.
Stoets tränare i hemlandet, Franck Leblanc, hade anlitat franske Adrien Lamy för att rida hästen i Olympiamontén på Åby i stoets första försök i disciplinen på flera år.
Nu bar det sig inte bättre än att den ryttaren missade flyget från Frankrike. Inhoppare blev Josefin Ivehag som hade tänkt sig en tävlingsdag som publik på Åby när hon vaknade på morgonen.
– Jag var för dålig för att komma på frågan att rida i ett första läge, skämtade Josefin Ivehag som fick frågan om att hoppa in med kort varsel av kompisen Sofia Aronsson.

Ivehag en bit bak
Even’s First Boy höll ett högt tempo i ledningen i Olympiamontén och var trött redan 800 meter från mål där Stephanie J Verder tog över med Olympic Kronos och försökte haka av övriga fältet.
Josefin Ivehag gav Anna Mix ett utvändigt lopp i första spår en bit bak i fältet och gjorde sig inte någon brådska förrän på den sista bortre långsidan.
Tolvfaldiga miljonärskan Anna Mixs avslutning var enorm efter den tuffa resan. Segertiden 1.13,0 över 2140 meter, autostart.
– Det var ju inte så svårt att rida den här. Rid framåt sa Sofia, hon blir inte trött utan hon går hela vägen, och det gjorde hon verkligen. Det går inte att beskriva hur roligt det är och jag har ju inte vunnit Olympiamontén heller tidigare. Så det är ju skitroligt! jublade Josefin Ivehag.
Sofia Aronsson står inför en spännande sommar med det åttaåriga stoet. Det är andra året i rad som tränaren Franck Leblanc låter henne ta över för en matchning i de skandinaviska storloppen.
– Den här hästen har gett mig så mycket i så många år nu. Efter sådana här prestationer känner man värme och kärlek och tacksamhet för allt hon ger oss, sa Sofia Aronsson.

Mikael Wikner, Kanal 75