Olycka på Dannero – kuskar till sjukhus

,

Två kuskar fick föras till sjukhus på torsdagen efter en olycka i ett av loppen under lunchtävlingar på Dannerotravet i Kramfors.

En olycka inträffade i ett av loppen på Dannero under torsdagslunchen.


En olycka inträffade i ett av loppen på Dannero under torsdagslunchen. När det återstod 1200 meter av dagens andra lopp började hästen i ledningen slå av på farten och flera av de bakomvarande ekipagen hann inte undan.
Kollisionen blev våldsam då flera ekipage krokade i varandra och fyra kuskar föll till banan. Stefan Arvidsson, tränare från Bollnäs och Jonas Karlsson, travamatör från Umåker drabbades värst och blev hämtade av ambulans som förde de skadade till Sollefteå sjukhus.
Stefan Arvidsson och Jonas Karlsson skadade sig. Stefan var medvetslös ett tag men kom till medvetande. Båda hade ryggsmärtor. Jonas klagade dessutom över bröstsmärtor, berättar Jens Berglund, platschef på Dannerotravet.
Jörgen Berglund och Rikard N Skoglund – de andra inblandade kuskarna – kom snabbt på fötter och kunde hålla i sina hästar så att de inte kom lösa.
– Alla fyra hästar är genomgångna av veterinär. Hästarna fick skrubbsår, inga andra skador man kunde se direkt. Eftersom kuskarnas skador inte var av den arten att ambulansen behövde snabbt iväg, gick allt lugnt tillväga med halskragar och allt som behövde göras, säger Jens Berglund.

Läkare på plats
Två ambulanser kom till travbanan inom uppskattningsvis 20-30 minuter.
I travsportens reglemente står att varje travbana ska tillse att antingen läkare, legitimerad sjuksköterska eller ambulans med sjukvårdskunnig personal ska finnas på plats under tävlingar.
– Vi har en läkare på plats som kunde ta hand om de skadade, säger Jens Berglund.

Mikael Wikner, Kanal 75