Det blir ytterligare en exotisk fransk krydda i Olympiatravet.
På tisdagen blev Coach Franbleu klar för nästa helgs storlopp, detta enligt podcasten ”Travtjöt på Åbytravet”.
– En typisk fransos som lever på styrkan och kan sätta färg på loppet, kommenterar ATG Lives Frankrikeexpert Daniel Olsson.

Mahaut d’Ornellas/Scoopdyga.


Nio av tio pusselbitar är klara inför årets första storlopp på svensk mark.
Den nionde blev också den mest oväntade då den för de flesta svenska travfans i princip okände franske sjuåringen Coach Franbleu bjudits in till Åby.
Hästen tränas av Franck Leblanc och kan se tillbaka på en lyckad vinter på Vincennes där han tagit fem segrar på elva starter sedan oktober.
Den senaste kom 6 april då hästen öppnade 1.10,7 första 1 700 meterna i ledningen och höll undan för Prix d’Amerique-tvåan Looking Superb på tiden 1.12,2/2 700 meter.
– Det var en riktigt bra insats då Coach Franbleu gick i ursinnigt tempo ensam där framme och stod till mål på stumma ben. Han har den typiska franska styrkan, hur hästen sedan står sig med svenska förutsättningar återstår att se. På Vincennes har han inte mött de bästa utan tävlat i klassen under eliten. Det är alla fall en rolig joker som tål att attackera tidigt om man försöker strypa tempot i täten, säger Daniel Olsson, som förutom tv-expert med Frankrike som specialitet även har erfarenhet av att köra Prix d’Amerique.

Sista biljetten delas ut på söndag
Coach Franbleu har segrat i 12 av karriärens 53 starter tjänat cirka fem miljoner kronor.
Hästen travade sitt rekord 1.10,7/2 100 meter autostart som sjua i Prix de Munich på Vincennes 9 februari.
Den sista biljetten till Olympiatravet, som körs 27 april med 1,5 miljoner kronor till vinnaren, är vikt till vinnaren av Rommeheatet på söndag.
Övriga hästar som är klara för Olympiatravet är:
Atupem (Finland), Bahia Quesnot (Frankrike), Cokstile (Norge), Cyber Lane (Sverige), Day Or Night In (Sverige), Milligan’s School (Sverige), Muscle Hustle (Sverige) och Propulsion (Sverige).

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad april 16, 2019 16:50 via Kanal75

Dagens tävlingar