Nytt svenskt rekordköp i USA

,

Även den andra auktionsdagen i Lexington stod svenska köpare i centrum.
Lennart Ågren (bilden) slog till med årets dyraste auktionsköp i världen då han betalade nästan fyra miljoner kronor för Muscle Hill-stoet Beautiful Sin.

Lennart Ågren. MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2017-10-12.


Lennart Ågrens SRF Stable har satsat stenhårt på unghästauktioner de senaste åren och på Lexington Selecteds andra dag framkallades applåder i auktionshallen då man via agenten Robert Lindström ropade in Beautiful Sin för 480 000 dollar.
Det slog Stall Courants (Anders Ström) toppbud från dag ett då han betalade 360 000 dollar för hingsten Rifleman.
– Jag tyckte att andra dagen såg bättre ut i år och hon var verkligen speciell. Hon var absolut en av två hästar den här dagen som jag ville ha, sade Ågren till drf.com.
Den andra var hingsten Practical Cat, också fallen efter Nordamerikas avelsgigant Muscle Hill, som blev dagens näst dyraste travare och gick till SRF Stable för 230 000 dollar.
Inkluderat köpet av Seaside Bliss under auktionens första dag så har Ågren spenderat över en miljon dollar på sina tre nyförvärv.
Den andre som ropat in hästar för över en miljon dollar är Jimmy Takter, men det fördelat på åtta individer.
Åke Svanstedt (882 000 dollar på sex hästar) och Reijo Liljendahl (660 000 dollar på fem hästar) är andra svenskar som finns med i toppen av köparligan efter den andra av totalt fem auktionsdagar i Kentucky.

Robin Johansson, Kanal 75