Nyårsaftonens V75:a – nästa för elitloppshästen

,

Elitloppshästen Royal Fighter har inte startat sedan i höstas.
Nu matchar tränaren Per K Eriksson för gulddivisionen i samband med hemmabanan Mantorptravets V75-giv på självaste nyårsafton.

Royal Fighter med sin tränare Per K Eriksson.  För fri publicering tom 2016-12-21.


Royal Fighter har de senaste två säsongerna tillhört den svenska eliten och varit en flitig deltagare i de svenska storloppen. Förra året vann han ett elitloppsförsök och satt fast med sparade krafter i finalen bakom vinnande Magic Tonight.
I årets upplaga fattades det där lilla extra och Royal Fighter tog sig inte till final trots att han travade ett personligt rekord.
Mantorpshästen har inte startat sedan i början av september och hösten har inte varit problemfri.
– Vi har haft virus i stallet och det tar tid att bli av med sådant. På slutet har det lossnat och hästarna känns bättre igen och tanken är att Royal Fighter ska få tävla på i vinter – han har ju haft en paus nu, säger Mantorptränaren.

Med i grand final
Ett lopp som Per fastnat för är gulddivisionen på nyårsafton. V75-dagen går under namnet Winter Burst Grand Final. En dag som avslutar ATG:s satsning Winter Burst med sju V75-omgångar från 23 till 30 december där finaldagen får en extra stor jackpot.
Gulddivisionen körs över 1640 meter.
– Vi har det loppet i kikaren i alla fall och det känns som en bra start. Vad som händer sedan får vi se. Vi tar ett lopp i taget, säger Per K Eriksson.

Joakim Brundin, Kanal 75