Vincennes-specialisten är tillbaka.
Mindyourvalue W.F. tog på lördagen ännu en storseger i den franska huvudstaden.

TR Bild.


Visst är det stor skillnad mellan att tävla på svenska platta tusenmetersbanor och den dubbelt så långa och kuperade Vincennes-banan i Paris.
Men sällan har det i Sverige funnits en mer utpräglad Vincennes-expert än Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F.
När hästen för första gången gästade Paris i november i fjol hade han blott en seger på meritlistan i hela karriären hemma i Sverige.
Vintern slutade med fem raka segrar och två miljoner insprunget.
Efter galopp i comebacken på fransk mark för en dryg vecka sedan visade valacken på lördagen att han åter funnit sig tillrätta på den franska nationalarenan.
Körande Yoann Lebourgeois skickade till ledningen och drog upp farten rejält efter en lugn första halva av loppet. När utmanande storfavoriten Dorgos de Guez tappade stilen mitt på upploppet blev segern överlägsen på tiden 1.12,7/2 700 meter.
Vinnaroddset blev 8,30 och belöningen drygt 400 000 kronor.

Platon fyra i Paris-debuten
Mer påpassad i toton var loppets andre svensk Rajesh Face, som emellertid gjorde en slät figur och inkom som stort slagen sjua.
Adrian Kolgjini hade lite bättre lycka med Harper Hanovers-vinnaren Platon Face som gjorde Vincennes-debut i ett tidigare lopp och höll till fjärdepriset värt cirka 70 000 kronor efter en offensiv styrning till ledningen.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad november 24, 2018 17:31 via Kanal75

Dagens tävlingar
Åby (Å) V64 V4 DD V3 Rättvik (Rä) V4 LD V5 V3 Örebro (Ö) V5 V4 V3