Nuncio preliminäranmäld till Vincennes

,

Prix d’Amerique eller inte för Nuncio?
Stefan Melander har i alla fall anmält sin stjärna till det första B-loppet Prix de Bretagne i Paris på söndag men har ännu inte bestämt sig om det ska bli någon start.

Nuncio kan vara på väg mot sin första start i Frankrike. LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2017-11-20.


På måndagsmorgonen presenterades den första preliminära listan till Prix de Bretagne – det första av de fyra klassiska uppladdningsloppen inför Prix d’Amerique.
Bland de anmälda hästarna finns förutom Nuncio, även Johan Untersteiners Day Or Night In med på listan.
Prix de Bretagne – ett styrkeprov över 2700 meter på Vincennes – spikas på torsdag. Det är först då det blir svart på vitt hur det blir med Nuncio.
Stefan Melanders bygger formen på Nuncio men segern i V75 på Bergsåker var i alla fall ett stort fall framåt. Solvallatränaren har tidigare sagt att det kan bli så att han tar ner Nuncio till sin franska filial redan under den här veckan.

Startskottet på söndag
Franske Bold Eagle jagar tredje raka segern i Prix d’Amerique och är anmäld till loppet.
Daniel Parling, svensk verksam i travets Paris, ser fram emot söndagens lopp.
– Det har körts fina unghästlopp hela hösten men det är först nu när de äldre hästarna börjar visa sig som det blir folk på Vincennes.
Daniel Parling berättar om kall fransk höst.
– Det är kallt och rått och det har regnat hemskt de senaste dagarna. Så nu går vi mot vintern. Bold Eagle är anmäld till Prix de Bretagne och jag är helt säker på att hästen körs för vinst. Sébastien Guarato är ingen tränare som brukar köra preparé. Om sedan hästen inte är i hundraprocentig form är en annan sak, säger Daniel Parling.

Anmälda hästar till Prix de Bretagne: Bold Eagle, Nuncio, Billie de Montfort, Bird Parker, Voltigeur de Myrt, Akim du Cap Vert, Anna Mix, Uhlan du Val, Valko Jenilat, Booster Winner, Ave Avis, Olmo Holz, Charly du Noyer, Best of Jets, Val Royal, Uza Josselyn, Ursa Major, Shadow Gar, Day Or Night In, Tomos d’Aghi, Duffy Dryme.

Mikael Wikner, Kanal 75