Nu är snackhästen Heavenly Zet en vinnare på banan

,

Som första avkomma till världsrekordhållaren Delicius U.S. hade han redan som föl ögonen på sig extra mycket.
Nu är Heavenly Zet en vinnare på travbanan och tog under måndagen sin första seger i karriären i livets andra start.
– En underbart trevlig häst som verkligen vill samarbeta, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

Efter att ha blivit tvåa i sin tävlingsdebut var det nu dags för första segern för Heavenly Zet. Han blev en snackhäst redan när han föddes, som den första avkomman till Daniel Redéns världsrekordhållarinna Delicius U.S. I ett lopp i Rättvik under måndagskvällen ledde han från start till mål för Örjan Kihlström och vann hur lätt som helst. Segertiden blev 1.16,6/2140 på den lite regntunga banan.
– Delicius U.S. är en av de hästar som ligger mig varmast om hjärtat genom alla tider, sa Örjan Kihlström och fortsatte ösa superlativer över hennes son Heavenly Zet.
– Det här är en underbart trevlig häst som verkligen vill samarbeta. Han har ett väldigt fint psyke, precis som mamman och en fin teknik har han också.
– Det är kul att det känns bra så här långt. Sedan är det för tidigt att säga hur bra han kan bli, men det känns som att det är en häst som kommer att göra vad han kan för att bli så bra som möjligt. Det kommer säkert att bli en duktig häst. Jag tycker att han har litegrann både från pappan och mamman och Daley Lovin verkar lämna fina hästar med bra teknik och fint psyke, sa Kihlström.

Michael Carlsson, Kanal 75