Robert Bergh blir tränare på Bergsåker igen.

Night Art imponerade i Margareta-loppet för Bergh – ”Otroligt”

,

Robert Bergh har en riktig krigare i treårige Night Art.
Hästen imponerade stort när han vann ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie – trots stenhårt tryck under vägen.
– Det var ett tag sedan jag fick den här känslan med en treåring, sa Bergh.

Robert Bergh blir tränare på Bergsåker igen.


Solvalla bjöd på toppsport under tisdagskvällen då fyra lopp avverkades i Margaretas Tidiga Unghästserie. Samtliga vinnare bjöd på jättefina prestationer, men den som stack ut allra mest var Night Art. Den Robert Bergh-tränade treåringen tog sin andra raka seger, och fick verkligen göra själ för den. Han var med i körningen bakom bilen och tog över ledningen efter ett drygt halvvarv. Den inledningen kostade 1.10,7 första 500 metrarna och Night Art fick ingalunda dra ner på tempot. Henry Rorgemoen hade en väldigt pigg häst i Custom Chef som han hade stora problem med att hålla. Han såg till att hålla tempot uppe och Night Art fick inte ligga ifred framme i täten. Första varvet travades efter 1.11,6 och då trodde nog många att det skulle bli stumma ben för Night Art till slut. Custon Chef stannade helt i sista sväng, samtidigt som Following, som fått ett drömlopp i andra par utvändigt, och Bellissimo Face fått fritt spelrum i sista sväng från ett invändigt lopp och båda dessa angrep ledaren. Men Night Art kämpade och slet och vägrade att ge sig. Han höll dem ifrån sig hela vägen in i mål och kämpade storstilat till sig segern. Tapperhetsmedalj minst sagt och förstapriset på 300 000 kronor var ytterst välförtjänt. Segertiden blev strålande 1.12,5/2140a.
– Det har varit otroligt hela vägen. Han fick ett tufft lopp senast men hade gått framåt och fick ett ännu tuffare lopp idag. Men han har verkligen peakat i de två senaste starterna och det var otroligt skönt att känna det, sa Robert Bergh.
– Det var knepigt där mitt i loppet och det var hemskt. Det var förbluffande 100 kvar att han verkligen stod emot. Det var ett tag sedan jag fick den här känslan med en treåring.Han har inte haft någon svacka efter något lopp eller några bakslag utan bara gått framåt.

“Det är bästa hästen jag har i stallet”
Hello Stone, tränad av Bo Westergård, fick ett fint lopp i andra par utvändigt av Niclas Korfitsen i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston. I en mycket vass avslutning plockade hon ner ledande Beat It kort före mål, och höll även undan för bara spurtande Jewilla.
Sybille Tinter har ett mycket fint fyraårigt ston som hon tränar i Filippa B.J. Hon spurtade till en smått överlägsen seger i Margaretas Tidiga Unghästserie för Jorma Kontio. Efter en resa i tredje par utvändigt kom attacken in i sista sväng, samtidigt som ledande Ivory Am gav upp helt. Filippa B.J. imponerade på tiden 1.12,5/2140a och inkasserade även hon 300 000 kronor.
– Jag skakar, jag är så glad. Vad lätt det gick idag. Det här är den bästa hästen jag har i stallet. Hon var väldigt duktig idag, jublade Sybille Tinter.

Sjätte tränarsegern i Margareta-lopp för Djuse
En imponerande vinnare fick vi även se i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker. Mattias Djuse har haft fina framgångar i Margareta-loppen och nu kom sjätte segern som tränare när Parveny vann. Han öppnade blixtsnabbt för Magnus A Djuse från spår sju bakom och tog hand om ledningen. Sedan såg hästen kanonfin ut hela vägen och segern var aldrig i fara. Det blev enkelt till slut på tiden 1.12,8/2140a.
Det kördes även ett uttagningslopp till Dam-SM där Agnes Larsson skickade iväg Comes With Age till ledningen och höll sedan enkelt undan hela vägen, närmast före favoriten B.G. Pastor Jonte.

Michael Carlsson, Kanal 75