Lars Jakobsson/TR Bild.

Nej till Elitloppet för Francesco Zet – men kanske Harpers

,

Mångas önskehäst i Elitloppet. Men Francesco Zet står över.
Däremot öppnar Daniel Redén dörren för en start i Harper Hanovers lopp.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Under söndagen spikas startfältet i Elitloppet.
Där kommer dock inte Francesco Zet att finnas med. Det står nu definitivt klart. Det femåriga fenomenet som vunnit allt som unghäst gjorde nyligen årsdebut – med seger i Berth Johanssons Memorial på Umåker. Därmed tändes hoppet att Elitloppet kanske skulle bli nästa uppgift för Francesco Zet, men så blir alltså inte fallet.
– Jag har bestämt mig att vi står över, det kommer lite för tidigt. Även om han var fin i årsdebuten så hade vi lite bekymmer i vintras. Det såg bra ut på Umåker, men det var också hans lägstanivå, han är så pass bra. Jag vill inte stressa upp honom, säger Daniel Redén.
Tränaren öppnar dock dörren för att elitloppspubliken ändå kan få se superstjärnan på Solvalla.
Daniel Redén menar att det klassiska stayerloppet Harper Hanovers lopp, som avgörs under elitloppslördagen, kan vara aktuellt. Den startlistan blir också definitivt under söndag eftermiddag.
– Jag har inte klurat klart än, men om han startar så kommer det i stället att bli Harper Hanovers lopp. Det är ett mer passande lopp för honom i byggandet av hästens karriär. Det har faktiskt aldrig varit riktigt aktuellt i mitt huvud att vara med i Elitloppet, men Harper Hanovers är passande, han gillar långa distanser, så eventuellt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75