Nappa Scar höll undan för spurtkanonen

,

Under elitloppshelgen flög han över upploppet.
På tisdagskvällen var Sweden Cup-vinnaren Queer Fish tillbaka på tävlingsbanan.
Men även om spurten var ursinnig så räckte det inte för att fånga in ledande Nappa Scar.

Enligt ATG Xlabs och tidtagningen från positioneringssystemet på Solvalla gick Queer Fish det snabbaste upploppet av samtliga vinnare under elitloppshelgen då han avslutade sista 200 meterna på 1.04,3.
Efter ett halvårs vinterträning hade Magnus Träff valt ett mindre lopp på Gävletravet för comebacken.
Och upplägget blev snarlikt det på Solvalla sista helgen i maj. Efter att ha inlett i fjärde par invändigt satte körande Ulf Eriksson in attacken 250 meter från mål.
Men trots att Queer Fish åter flög lågt upploppet ner räckte det inte för att nå ledande Nappa Scar eller bakomvarande Super Zanthos vilka tre nådde linjen i princip samtidigt.
Målkameran avslöjade att Nappa Scar höll undan för Per Lennartsson – som visade att kuskformen är tillbaka efter canceroperationen som höll honom borta från tävlingsbanan i en dryg månad.
– Han är inte Sveriges bästa häst, men en fantastisk häst att äga som kan starta ofta och alltid är med på pengar. Han kan gå i V75® också och vara tvåa-trea-fyra, men sådana här lopp är alltid trevliga då han får visa att han är bäst, sade Lennartsson om åttaåringen som höll för favorittrycket på tiden 1.13,5/2 140 meter autostart.

Ny jackpot på V64®
Och favoriter var det som gällde.
Trots att sexrättspotten var jackpotförstärkt så stannade utdelningen på 669 kronor.
Det innebar att det istället blev jackpot på fyra rätt och att knappt 1,3 miljoner kronor vandrar vidare till torsdagens omgång av V64® som avgörs på Östersundstravet.

Kanal 75