Nadal Broline snabbast i Sverige – men står troligen över Elitloppet

,

Fjolårets elitloppstrea Nadal Broline imponerade stort när han på tisdagen spurtade hem Meadow Roads lopp på topptid.
Men någon start i årets upplaga av Elitloppet tycks inte vara aktuell.
– Det känns synd att bränna iväg allt krut bara för det loppet, sa hästens tränare och kusk Björn Goop.

Om kretsen kring Nadal Broline vill vara med i Elitloppet på Solvalla om en och en halv vecka är hästen given. När nioåringen nu årsdebuterade och samtidigt gjorde sitt första tävlingsframträdande efter flytten till Björn Goop levererade han en enorm spurt och vann på 1.09,1 över 1
640 meter med bilstart – årets snabbaste segertid på svensk mark.
– Han har känts fin i träningen och det har ju varit en jättefin häst tidigare också, men det här var bättre än vad jag hade hoppats på. Jag trodde inte att han skulle gå 1.09,1 så här, sa Björn Goop.
Nadal Broline öppnade bra från start och satt i andra par utvändigt när på förhand värste konkurrenten Perfect Spirit kördes till ledningen efter ett halvvarv. In mot slutkurvan vred Björn Goop på i tredjespår men då slank Milliondollarrhyme ut från innerspår och avväpnade ledaren på bara några steg. Milliondollarrhyme spurtade frenetiskt och såg ut att gå mot segern men då lade Nadal Broline i turbon och flög förbi. En prestation som skulle räcka långt i Elitloppet där han i fjol spurtade in som trea. Björn Goop är emellertid tveksam till att starta hästen i Sveriges i särklass mest prestigefyllda storlopp.
– Jag tror inte att det blir Elitloppet. Han är en äldre häst nu och det viktigaste är att han fullföljer säsongen på ett bra sätt och det finns jättemånga fina lopp efter Elitloppet, sa Goop.

Övertygande årsdebut
Björn Goop var den stora segerherren denna V64-kväll på Solvalla. Vid sidan av Nadal Broline var det hans stallkompis Short In Cash som stack ut mest. Femåringen gjorde en bländande årsdebut när han vann från ledningen och med endast 390
000 kronor på vinstkontot har han alla möjligheter att bli en av säsongens stora klassklättrare i trav-Sverige.
– Han var bra förra året men hade oflyt och fick inte till det i de stora loppen. Vi hoppas att han ska ha mognat lite nu och kan utvecklas under säsongen, sa Björn Goop som också satte dit egentränade Cameron Dream i långloppet.

Klar för Montéeliten
Fyraåriga Flavienne Lascaus gav ett läckert intryck när hon i Jorma Kontios händer flög till spets och sprintade undan till årets andra raka seger.
Wow! Hon är fantastisk, sa Pirjette Laakso som inte bara tränar utan även har fött upp och äger hästen.
I montéloppet kvalificerade sig Daniel Wikbergs Assault för Montéeliten under elitloppssöndagen när han med Sofia Adolfsson i sadeln gick undan till enkel seger.
– Jag har aldrig haft en häst i Montéeliten förut så det blir en upplevelse, sa Östersundtränaren.
Daniel Redén-tränade treåringen Alert Kronos imponerade när han vann från positionen utvändigt om ledaren tillsammans med Örjan Kihlström och de V64-spelare som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 176 kronor. Både fem- och fyrarättspotten, totalt nästan två miljoner kronor, går vidare till nästa tisdags jackpotomgång.

Ola Johansson, Kanal 75