“Mörbultad men vid gott mod”

,

Kevin Porshage, amatörtränare från Örnsköldsvik, var inblandad i en olycka i samband med lunchtävlingar i Skellefteå på torsdagen.
Olyckan hände i den sista kurvan av V4:ans andra avdelning. Porshage hakade där ihop med ett annat ekipage och tippade ur sulkyn och blev liggande på banan i 20-30 minuter i väntan på ambulans.
Hästen Kicking Viking satte av i sken och tog sig över ett staket i farten.
David Zimmer, chef för Norrtrav, landets två nordligaste travbanor, fick lugnande rapporter om både häst och kusk framåt kvällen.
– Jag pratade med Kevin Porshage som var på sjukhuset i Skellefteå och rapporterna jag fick var väldigt bra rapporter med tanke på hur det såg ut när olyckan inträffade. Han var mörbultad men vid väldigt gott mod och så klart tacksam över att det gått bra efter omständigheterna. Han kommer att få stanna över natten på sjukhuset då man misstänker en lätt hjärnskakning, men inget brutet och inget allvarligt har man kunnat upptäcka.
– Samma med hästen Kicking Viking som klarade sig bra enligt en första okulär besiktning av banveterinären, säger David Zimmer.

Mikael Wikner, Kanal 75