Missle Hill imponerade på 1.10,5 – “Är ingen vanlig häst”

,

Det bjöds på fina sportsliga prestationer på Solvalla under tisdagskvällen.
Missle Hill imponerade när han vann på 1.10,5 och besegrade återigen Evaluate.
– Det är ingen vaniig häst, sa segerkusken Örjan Kihlström.
En annan som också övertygade var Ultion Face när han vann Sommarfavoriten för treåringar med 200 000 kronor i förstapris i för Adrian Kolgjini.

Mia Törnberg/TR Bild.


V64-tävlingarna inleddes med ett revanschmöte från Fyraåringseliten mellan Missle Hill och Evaluate.
Men det blev precis som senast att Missle Hill gick segrande ur striden.
Daniel Redéns toppfyraåring brakade direkt till ledningen för Örjan Kihlström och öppnade första varvet efter 1.11,2. Sedan drog han på rejält under slutdelen av loppet och via 1.09,7 sista femhundra metrarna gav Missle Hill aldrig de andra en chans. Han gled undan helt ohotad på tiden 1.10,5 över distansen 1640 meter med bilstart. Evaluate följde med fint från rygg på ledaren och kom upp fort i rygg den sista biten och klarade andraplatsen före en mycket vasst spurtande Zarenne Fas. Favoriten Betting Gangster slog ihop och galopperade bort sig direkt i starten.
Örjan Kihlström strödde lovord över Missle Hill i vinnarcirkeln efteråt.
– Det är en riktigt fin häst och en jättefin travare. Han är hur snabb som helst. Det är absolut ingen vanlig häst utan det är lite extra till häst, berömde Örjan Kihlström.
– Han var pigg i dag, kanske lite onödigt pigg under vägen men kändes jättefin hela tiden. Han var i riktigt bra form i loppet.

Ultion Face imponerade – mot Kriteriet
Ultion Face vann Sommarfavoriten med 200 000 kronor i förstapris i för Adrian Kolgjini. Han låg som sista häst till en början och gled sedan fram i tredje par utvändigt. Attacken kom sexhundra meter kvar och via tredjespår i slutkurvan avgjorde han enkelt mot ledande The Bald Eagle. En imponerande insats över kriteriedistansen 2640 meter som avverkades på tiden 1.15,0. Helt klart en löftesrik treåring från stall Kolgjini.
– Jag fick alla besked jag ville ha av honom i dag. Han är lugn, stark och snabb och har många egenskaper för att bli en topphäst, sa Adrian Kolgjini som också meddelade att man siktar mot Kriteriet.
I Sommarfavoriten för ston blev det nya framgångar för firma Redén och Kihlström när Diana Zet ledde runt om och vann enkelt. Förstapriset var 100 000 kronor och segertiden 1.15,1/2140a.
Redén och Kihlström blev det även i loppet innan när Vivacious Allie vann lätt före en mycket bra spurtande Fanny Chenal.

Michael Carlsson, Kanal 75