Mikklus Makklus suverän i Bro Park Classic

,

Mikklus Makklus vann den högst doterade löpningen på Bro Park under tisdagskvällen.
I händerna på Carlos Lopez tog den Niels Petersen-tränade hästen hand om förstapriset på 250 000 kronor i Bro Park Classic.


Det var stor SM-kväll på Bro Park men i loppet med mest prispengar i blev det seger för den svenskuppfödde hingsten Mikklus Makklus. Han svarade för en mycket stark insats över den 2400 meter långa distansen. Trots en tuff inledning hade han mod och styrka att stå emot alla attacker över upploppet i det nyinstiftade storloppet Bro Park Classic. Mikklus Makklus tog därmed sin tredje raka seger.
– I dag svarade Mikklus Makklus för en otroligt bra prestation och han kommer bara att bli bättre, berömde tränaren Niels Petersen efteråt.

Snake Lake vann SM för tvååringar
I Svenskt Mästerskap för tvååringar gick segern till Vanja Sandrup-tränade Snake Lake. Tillsammans med Martin Rodriguez höll han undan för favoriten Appel La Légende och tjänade 200 000 kronor.
Det blev ytterligare framgångar för tränaren Niels Petersen som kunde räkna in en seger även i SM – Sprinters. Tertian var i en klass för sig och vann för Per-Anders Gråberg över den 1200 meter långa distansen.
Tina Henriksson tog hem SM för amatörryttare tillsammans med Oh Mambo Boy som spurtade vasst till karriärens första seger.

Kanal 75