Micael Melander tog seger nummer 1000

,

Micael Melander tog seger nummer 1000 som kusk när han vann med Lord Sunrise i Lycksele.
Han blev därmed den 94:e medlemmen att ta sig in i den celebra tusenklubben.
– Det är jättekul. Tusen segrar är en skön känsla som jag har sett fram emot, säger Micael Melander.

Det var i fredagseftermiddagens sjunde lopp som Micael Melander nådde milstolpen i sin karriär. Jubileumshästen blev Lord Sunrise som ledde från start till mål och vann lätt.
– Fast det är med blandade känslor för jag har aldrig varit så besviken som med Mel Odin i loppet innan som slog sig på ett framknä, tappade balansen och galopperade. Men så är det med trav, sa en rörd Micael Melander i vinnarcirkeln.
Och fortsatte:
– Det var tråkigt att förlora med Mel Odin men skitkul att få vinna med Sollunda Gårds häst.

“Jag är stolt”
Micael Melander tog sin första seger med hästen Tvivel den 11 april 1989 i Östersund. Dannerotränaren är son till Gunnar Melander som också är med i tusenklubben.
– Tusen segrar är en skön känsla som jag sett fram emot och jag är stolt över att både min far (Gunnar) som är verksamma på en liten bana lyckats nå den här milstolpen, säger Micael Melander till travsport.se och som varit Dannero trogen genom åren.
– Jag har nio banor inom 30 mils radie, konstaterar Micael, och blickar framåt mot en framtid som såväl catchdriver som tränare.
Micael Melander har kört många bra hästar genom åren och de segerrikaste är Mel Odin 19 segrar, Polketta (16), Ace Broline (14) och Myllarfaks (12). I oktober förra året tog Micael sin största seger i karriären när han vann Sto-SM med Super Ariel.

Michael Carlsson, Kanal 75