Melanders supertrio klar för Breeders-final

,

Marcus Melanders fixstjärna Greenshoe var redan finalklar och natten till söndag svensk tid fixade även hans stallkamrater Green Manalishi och Gimpanzee varsin finalbiljett till Breeders Crown i Kanada.
Men utan att imponera.
Det gjorde däremot Nancy Johanssons Don’t Let’Em som vann uttagningsloppet på tangerat kanadensiskt rekord.

Peter Haughton-vinnaren Don’t Let’Em lekte hem sitt Breeders Crown-försök i Kanada. Thomas Blomqvist/TR Bild.


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var det spel mot ett mål. På upploppet lät Yannick Gingras treåringen flexa musklerna och då lämnade han skuggande Green Manalishi och gick undan på 1.09,3 över 1
609 meter med bilstart, tangerat kanadensiskt rekord för treåriga hingstar.

Han skötte sig väldigt bra och hade sparade krafter i mål. Nancy har skott om honom och han har svarat väldigt bra på det. Så bra som han är nu har han inte varit på hela säsongen, sa Yannick Gingras om hästen som i fjol vann Peter Haughton Memorial och närmast kom från en adraplats bakom Greenshoe i Kentucky Futurity.
Chin Chin Hall spurtade in som tvåa och Green Manalishi blev trea före starkt avslutande Gimpanzee. De åtta främsta i loppet gick vidare till finalen nästa lördag och bland dem var även Åke Svanstedts duo Soul Strong och Marseille, samt Per Engbloms Super Schissel.

Darling Mearas skrällde
Nancy Johansson räknade in ytterligare två försökssegrar, med treåriga stoet The Ice Dutchess och Manchego i öppna stoklassen. I det andra försöket för äldre ston blev det dubbelt Åke Svanstedt. Han satt själv bakom storfavoriten Plunge Blue Chip men hon fick nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Darling Mearas, som kördes av Dexter Dunn. Samtliga Breeders Crown-finalen avgörs kommande fredag och lördag och de körs precis som uttagningsloppen på Woodbine Mohawk Park i Ontario.

Ola Johansson, Kanal 75