Mats E Djuse till 1000 segrar

,

Mats E Djuse, 25, blev under fredagskvällen den näst yngsta kusken att nå 1000 segrar. Han kom till Umåker med 997 segrar – men efter att ha vunnit sin tredje dagsseger med Våler Nikolaj blev den Jan-Olov Persson-tränade hästen hans jubileumshäst till den celebra klubben. – Extra kul att göra det med en Jan-Olov Persson-tränad häst. Han är den tränare som jag har vunnit flest lopp för, sa Mats E Djuse efter att milstolpen hade passerats.

Första segern som kusk tog Mats E Djuse på Hagmyren den 18 augusti 2014 med kallblodet Solmaja. Då hade han inte ens fyllt 16 år. Sedan har segrarna rullat på i en strid ström, även om han själv tyckte att det gick trögt i början.
– Jag trodde inte att det skulle gå så här fort. I början av karriären gick det ganska trögt. Kanske var jag ung och dum och ville ha resultat på en gång. Men sedan tog det fart, sa Mats E Djuse.
Den historiska segern kom i samband med Umåkers tävlingar på fredagskvällen. Mats E Djuse tog där totalt fyra  segrar, och när han vann med Våler Nikolaj tog 25-åringen steget in i tusenklubben. Därmed blev han de näst yngsta kusken att nå den exklusiva milstolpen. Den 11 juli i år nådde hans lillebror Magnus A Djuse 1000 segrar, 23 år gammal.
– Det känns bra så klart. Det här kunde man inte tro och speciellt inte vid den här åldern. Jag har ett väldigt fint jobb där jag bara kan köra lopp med många trevliga kollegor och det är få förunnat. Det är mycket resor och hårt jobb men inget att klaga på, sa Djuse.
Han blev därmed den 106:e medlemmen i den celebra klubben och den tredje kusken under 2023 att nå 1000 segrar.